E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİSPARK’ta İstanbulkart ve kredi kartı ile ödeme dönemi başladı---

İSPARK’ta İstanbulkart ve kredi kartı ile ödeme dönemi başladı

İSPARK’ta İstanbulkart ve kredi kartı ile ödeme dönemi başladı
19 Ekim 2019 - 15:56 borsagundem.com

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatı ile İSPARK’ta İstanbulkart ve kredi kartı ile ödeme dönemi başladı. 1 Ekim’de uygulanmaya başlayan sistemi ilk 16 gün içinde 40 binin üzerinde sürücü kullandı.

Her gün 100 bin araç kapasitesiyle vatandaşlara hizmet veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSPARK, kartlı ödeme seçeneklerini kullanıma sundu. İSPARK'tan yapılan açıklamaya göre kent genelinde bulunan tüm açık, katlı ve yol üstü otoparklarında artık İstanbulkart ve kredi kartı ile ödeme yapılabiliyor. 31 Aralık'a kadar İSPARK otoparklarını kullanan sürücüler, İstanbulkart ile ödeme yaptıklarında yüzde 10, kredi kartı ile ödeme yaptıklarında ise yüzde 5 indirimden yararlanabilecekler.

16 GÜNDE 40 BİN İŞLEM

1 Ekim'de başlayan kartlı ödeme uygulaması, nakit ödeme zorunluluğunu ortadan kaldırdığı için sürücülerden büyük ilgi gördü. İSPARK otoparklarını kullanan sürücülerin İstanbulkart ve kredi kartı kullanımında önemli oranda artış gözlendi. 16 günde 40 binin üzerinde işlem gerçekleşti. İSPARK Genel Müdürü Murat Çakır “İSPARK'taki ilk amacımız teknolojik dönüşüm gerçekleştirmek. Bu dönüşümün ilk adımı olarak da ödeme sistemlerimizin çeşitlendirilmesini benimsedik” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ...19 Ekim 2019 22:56

    uber sistemi gibis belediye sistem kursun. cep teleonlarından çat çat ödeyelim..hem devlete gervi tam gider.. hemde hızlı işlemlerle bi rahat ederiz... bide para çarçur olmaz. denetim olursa şeytan auyanlarda a zolur... nakıt para olan heryerde dumen olur ben bunu gördum türkiyede...

  • Volkan19 Ekim 2019 17:36

    Dün bir haber vardı. Ödeme sistemi kuruluşları BDDK dan TCMB ye geçiyormuş. Bence ortak bir alt yapı için fırsat. E-Devlet üzerinden de bu işler iyi organize edilir ise tapılabilir. Her gaz, su, elektrik, telefon, paytv, abonmanlık kartları şirketi için ayrı ayrı arayüz yazmak yerine sistemde okul ödemeleri, site aidatları, dernek üye aidatları vs her türlü ödeme hatta ev ve dükkan kiraları için bile ortak bir alt yapı ve mesajlaşma sistemi kurup bunu bankalar, EFT, kredi kartları ile entegre etmek gerekir. Bu sisteme ATM, Kiosk, PC, cep telefonu ile erişerek insanlar ödemeleri yapabilir, düzenli ödeme talimatı verebilir. Mevcutta her banka kendi yapmaya çalışıyor ama hepsini kapsamak çok zor ve bir bankanın ezici üstünlüğü olamayacağı için sisteme genelde gereksiz bir masraf olıyor.

  • Volkan19 Ekim 2019 16:18

    Gerçekçi olursak bankalar birbiri ile rekabet ederken birbirlerinin önünü kesti, artan masraflar ile de sürekli her işleme masraf komisyon alarak insanları bankada vadesiz hesapta para tutmaya korkar hale getirdi. Son zamanlarda alternatif ödeme araçları önce çıktı. Halbuki bir araya gelip ortak ödeme sistemi geliştirebilirlerdi. ABD de checking account (çek veya ödeme hesabı) ve current account( cari hesap) farklıdır. Eskiden bilgi depolama masraflı idi ve çok işlem yük oluyordu, şimdi öyle değil. Çok geçmeden bu işde ortak bir çözüm bulmazlar ise önce ödemeler sonra da digital para ve cüzdan bankalara darbe vurur.