E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİspanya'dan Yunanistan'a onay---

İspanya'dan Yunanistan'a onay

İspanya'dan Yunanistan'a onay
19 Ağustos 2015 - 06:48 borsagundem.com

İspanyol Meclisi olağanüstü toplanarak Yunanistan'ın 3. kurtarma paketine onay verdi

İspanyol Meclisi olağanüstü toplanarak Yunanistan'a yapılacak 3. kurtarma paketine onay verdi.

Meclis genel kurulunda yapılan görüşme sonrasındaki oylamada, Yunanistan'a 3. kurtarma yardımı verilmesi 20 "hayır"a karşı 297 "evet" oyu ile kabul edildi.

İspanya Ekonomi Bakanı Luis De Guindos, AB'nin Yunanistan'a yapılmasına kara verdiği 86 milyar euroluk 3. kurtarma yardımında İspanya'nın üzerine düşecek payın 10 milyar 148 milyon euro olacağını açıkladı.

De Guindos, Meclis'te yaptığı konuşmada, "popülerizm yaparak halkı yanlış beklentilere sokmakla" suçladığı Yunanistan hükümetini eleştirerek, "Euro para biriminin parçası olmanın sorumluluk ve kurallara saygı gerektirdiği unutmamalıyız. Yunan hükümetindeki siyasetçiler çok olumsuz bir iz bırakmışlardır" dedi.

İspanyol hükümetinin her zaman Yunanistan ile dayanışma içinde olduğunu, onun Euro Bölgesi'nde kalması ve 3. kurtarma yardımı almasını desteklediğini vurgulayan De Guindos, Yunanistan'ın uzun süredir mücadele ettiği ekonomik krizi geride bırakabilmesi için avro içinde kalmasının ve kurallara uymasının çok önemli olduğunu, bunun diğer kurtarma yardımı alan Portekiz ve İrlanda'da çok iyi görüldüğünü savundu. De Guindos, herşeye rağmen "Yunanistan'daki krizin çözümünün uzun ve karmaşık olacağını" dile getirdi.

İspanya Ekonomi Bakanı ayrıca Yunanistan'a yapılacak 3. kurtarma yardımına, Uluslararası Para Fonu'nun da (IMF) katılacağına inancının tam olduğunu söyledi. De Guindos ayrıca, Euro Bölgesi'nde daha yapılacak çok iş olduğunu, mali ve siyasi birliğe doğru adımlar atılması gerektiğini ifade etti.

Öte yandan Meclis'teki görüşmelerde iktidardaki Halk Partisi'nin (PP) adına yapılan konuşmalarda, ana muhalefette olan Sosyalist İşçi Partisi (PSOE) ve yıl sonunda yapılacak genel seçimlerde 3. parti olarak çıkması beklenen Podemos ile Yunanistan'da iktidarda olan Syriza partisi arasında bir paralellik kurulması dikkati çekti. İspanya'da geçen mayıs ayında yapılan yerel seçimlerin ardından PSOE'nin birçok belediyede Podemos'un adayına destek vermesini eleştiren PP, bu yıl sonunda yapılacak genel seçimlerin ardından olası bir PSOE-Podemos koalisyonunun İspanya'yı Yunanistan'a dönüştürebileceği imasında bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)