E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasalarıİspanya'da zeytinyağı üretiminde tehdit---

İspanya'da zeytinyağı üretiminde tehdit

İspanya'da zeytinyağı üretiminde tehdit
03 Ağustos 2022 - 08:34 borsagundem.com

İspanya'da yüksek sıcaklık zeytinyağı üretimini tehdit ediyor.

Dünya Meteoroloji Örgütü Genel Sekreteri Petteri Taals, iklim değişikliğinin dünya genelinde sıcak hava dalgalarını daha sık ve yoğun hale getireceğini duyurmuştu. Bütün dünyayı tehdit eden bu tehlike İspanya'da da etkisini gösterdi. İspanya'da zeytinyağı üretimi sıkıntıya girdi.

İspanya Tarım Bakanı Luis Planas, sıcak hava dalgası ile yağışlardaki azalmanın ülkedeki zeytinyağı üretimini tehdit ettiğini açıkladı. Bakan Planas, gelecek haftalarda sıcaklık düşüşü veya yağışın olmaması durumunda zeytin hasadının önceki yıllara göre ciddi seviyede düşeceğini belirtti.

Planas, "Zeytin sektörü, yağ üretimi konusunda endişeli." ifadesini kullandı.

Luis Planas, üretimdeki düşüşle birlikte Ukrayna'dan ayçiçek yağı tedarikinin azalması halinde bitkisel yağ fiyatlarının yüksek seyredeceğine dikkat çekti.

İspanya dünya zeytinyağı ihtiyacının yarısını karşılamayı hedefliyor

 

Dünyanın en pahalı zeytinyağı yüzde 36 zamlandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)03 Ağustos 2022 08:52

    Tabi akdeniz de kaç yerde zeytin yağı var ?... Paran erimiş 1 euro = 18 tl .. şimdi dışarıdan ihracat sınırı yok ise, sen konolo, fıstık, adı şanı belli olmayan yağlar kullanırken, zeytin yağını da 5  euro verene sat gitsin :D amaç ihracat artsın... içerdeki 3500 tl ile yağsız yemek yer, şükür eder, Allah 'ın zam (10 değil 9,99 yapmış zammı yaradan :D ) yaptığı ürünleri alamaz sınanırken, Avrupalı Hans 10 avroya  3 kilo et +10 avroya 10 kilo zeytin yağ alıp sınanmadan yaşar ama fark var müslümanlar cennet kapısından geçebilir :D Müslümanlar kevser şarabı içebilir :D .. Amin bismillah, sınanıyoruz , suç bende, yöneten de değil, tef çalıp oryantel oynatan bay kemal da :D