E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİspanya'da referandum kararı borsayı vurdu---

İspanya'da referandum kararı borsayı vurdu

İspanya'da referandum kararı borsayı vurdu
29 Eylül 2014 - 16:44 borsagundem.com

7.5 milyon Katalan'ın aldığı bağımsızlık için referandum kararı, Avrupa borsalarını etkiliyor

BORSAGUNDEM.COM

Katalanlar 19 eylül'de Katalunya Meclisindeki koltukların üçte ikisine sahip olan dört partinin desteğiyle, 9 Kasım tarihinde İspanya'dan ayrılmak üzere referanduma gitme kararı almışlardı.
 
İber yarımadasında yaşayan 7,5 milyon Katalan'ın katılacağı oylama Avrupa ekonomisi için önem arz ediyor. 193 trilyon euroluk değeriyle Finlandiya ile eş ekonomik güce sahip olan Katalunya'da kişi başı gelir Avrupa ortalamasının %5 üzerinde.
 
Referandum açıklamasının yapıldığı 19 eylül tarihinden sonra düşüş yaşayan İspanyol IBEX 35 endeksi gün içerisinde %1,1 düşüş gerçekleşti.
 
Bugün yapılan açıklamada ise İspanya başbakanı Mariano Rajoy referandumu engellemek üzere Anayasa Mahkemesine başvurduklarını açıkladı. Başbakan Mariano Rajoy, bakanlar kurulu ile yaptığı olağanüstü  toplantı sonrası sert uyarılar taşıyan bir basın toplantısı düzenledi. Rajoy, Katalonya Özerk Yönetim Başkanı Artur Mas'ın imzalayarak yürürlüğe koyduğu referandum kararnamesine Anayasa Mahkemesi'ne itirazda bulunacaklarını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)