E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasalarıİspanya'da akaryakıt fiyatları rekor seviyede---

İspanya'da akaryakıt fiyatları rekor seviyede

İspanya'da akaryakıt fiyatları rekor seviyede
23 Haziran 2022 - 15:15 borsagundem.com

İspanya tarihinin en yüksek seviyesine çıkan akaryakıt fiyatları, benzinde 2 avro 36 sent ve mazotta 2 avro 31 sent aralığında açıklanan Avrupa Birliği (AB) ortalamasının da üzerine çıktı.

İspanya'da akaryakıt fiyatlarındaki artış, tarihindeki en yüksek seviyeye ulaştı. AB'nin akaryakıt bülteni verilerine göre İspanya'da ortalama olarak benzinin litresi (kurşunsuz 95) 2,14 avro, mazotun litresi de 2,07 avrodan satılıyor.

Ülkede sol koalisyon hükümeti, akaryakıt fiyatlarındaki artışlardan dolayı mart ayı sonunda akaryakıtta litre başına 20 sentlik indirim uygulaması getirmişti. Bu uygulamanın başladığı dönemde benzinin litre fiyatı 1 avro 81 sent iken şu anda yaklaşık 32 sent daha pahalı durumda.

İndirim yaz sonuna kadar uzatılacak

Normal şartlarda 30 Haziran'da sona ermesi gereken bu indirim, 25 Haziran Cumartesi günü yapılacak olağanüstü Bakanlar Kurulu toplantısında alınacak kararla yaz sonuna kadar uzatılacak.

Uzmanlar ve tüketiciler, litre başına 20 sentlik yardımın akaryakıt fiyatlarındaki artışı durdurmada yeterli olmadığını söylüyor.

Akaryakıt fiyatları yükselmeye devam edecek mi ?

Macaristan'da ucuz akaryakıt kargaşası: Plakaları çaldılar

Yüksek akaryakıt fiyatı krizi: ABD yönetimi çaresiz!

İngiltere'de akaryakıt fiyatlarında tarih kitaplarına geçecek artış

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)