E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-Magazinİspanya'da 2'si öğrenci 3 Türk boğuldu---

İspanya'da 2'si öğrenci 3 Türk boğuldu

İspanya'da 2'si öğrenci 3 Türk boğuldu
14 Nisan 2015 - 00:48 borsagundem.com

İspanya'nın güneyindeki Marbella kentine 2 haftalık AB programı için gelen engelli Türk öğrenci grubundan 3 kişi denizde boğularak hayatını kaybetti

Türkiye'den gelen sağır ve dilsiz 10 kişilik engelli öğrenci grubu ile başlarındaki 2 ögretmenin Marbella'da deniz keyfi faciayla sonuçlandı. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, şehir merkezine yakın "La Venus" plajında denize giren gruptan Şakir Çelik (19) ve Serdar Fidan (18) ile öğretmen Ümit Nalbant (29) boğularak can verdi.

Aynı yerde akıntıya kapılan 18 yaşındaki bir genç de sahilde güneşlenenler tarafından ağır yaralı olarak kurtarıldı. Yaralı gencin hastaneye kaldırıldığı ve tedavisinin yoğun bakımda sürdüğü bildirildi.

Olayla ilgili konuşan 112 Acil Yardım Servisi çalışanları denizin çok dalgalı olduğunu ve trajik olayın yaşandığı sırada bölgede ne can kurtaran ne de sahil güvenlik yetkilisinin bulunduğu bilgisini verdi. 

İspanyol polisi ve savcılık olayla ilgili soruşturma başlatırken, cesetlere otopsi yapıldıktan sonra Türkiye'ye gönderilmeleri işlemlerinin gerçekleştirileceği öğrenildi.

Olayın hemen ardından harekete geçen Türkiye'nin Madrid Büyükelçiliği'nin İspanyol yetkililer ve Marbella'daki mağdur Türk grupla görüşme içinde olduğu ve yarın sabah bir diplomatın bölgeye gönderileceği kaydedildi.

AB PROJESİ KAPSAMINDAKİ ETKİNLİK

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, grubun Anafartalar İşitme Engelliler Özel Meslek lisesi'nden olduğunu, Avrupa Birliği'nin "Engelli Bireylere Dönük İstihdam Edilebilir Mesleki Becerileri Kazandırma" projesi kapsamında, İspanya'nın güneyindeki Marbella kentine gittiklerini bildirdi. Çınar,boğularak hayatını kaybedenlerin öğrenciler Şakir Çelik (19), Serdar Fidan (18) ile öğretmen Ümit Nalbant (29) olduğunu söyledi.

Vali Çınar, İspanya'daki büyükelçiyle görüştüklerini belirterek, "Gerçekten üzücü bir olay. Büyükelçimiz olayla ilgileniyor. Gelibolu'dan da 2 öğretmen arkadaşımız İspanya'ya gitti" dedi.

Bu arada DHA'nın haberine göre boğulma tehlikesi geçiren ve kurtarıldıktan sonra hastanede tedavisi süren öğrencinin Manisalı Hurşit Özbay (17) olduğu bilgisine ulaşıldı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)