E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİspanya tarihindeki en büyük polis gösterisi!---

İspanya tarihindeki en büyük polis gösterisi!

İspanya tarihindeki en büyük polis gösterisi!
28 Kasım 2021 - 17:04 borsagundem.com

İspanya'da sol koalisyon hükümetinin gösterilerde güvenlik görevlilerine tanınan bazı hakları kaldırmaya yönelik girişimi, başkent Madrid'de polis ve jandarmalar tarafından protesto edildi.

Kent merkezinde toplanan çok sayıda polis ve jandarmanın yürüyüşüne muhalefette bulunan sağ partiler de üst düzeyde katılarak destek verdi.

"İspanya'da güvensizliğe hayır" ve "Polisler bu reforma karşı birlik içinde" temaları altında yapılan, yüksek katılımlı yürüyüşün, "İspanya tarihindeki en büyük polis gösterisi" olduğu belirtildi.

Ülkenin en büyük polis sendikası Jupol'un sözcüsü Pablo Perez, "Vatandaş Güvenlik Yasası reformu sırasında ülkemizdeki tüm güvenlik güçlerinin kaygılarının dikkate alınmadığı sürece protestolarımızın bitmeyeceğini hükümete göstermek için buradayız. Otorite eksikliği ve operasyonel anlamda sokaktaki yetkilerimizin kısıtlanmasından dolayı kendimizi korumasız hissediyoruz." dedi.

Ana muhalefetteki Halk Partisi (PP) de hükümetin yasa değişikliğini yapması halinde bunu Anayasa Mahkemesine götüreceğini duyurdu.

İspanya'da ekonomik krizin yaşandığı 2008-2014 döneminde neredeyse her gün yapılan ve çoğu zaman şiddet içerikli olan gösterilerin ardından 2015'te dönemin sağ görüşlü hükümeti tarafından çıkarılan Vatandaş Güvenlik Yasası ile gösterilerde güvenlik görevlilerini koruyan bazı haklar getirilmişti.

Ülkede iki yıldır iktidarda olan sol koalisyon hükümeti, mevcut yasada reform yapacağını duyurmuştu.

Hükümetin, polisin plastik mermi kullanmasının yasaklanması, gözaltı süresinin kısaltılması, göstericilere müdahale sırasında polisin görüntülerinin çekilmesine getirilen yasağın kaldırması ve izinsiz gösterilere müsaade edilmesi yönünde değişiklikler yapması öngörülüyor.

Mevcut yasada, basının dışında göstericilerin polisin görüntülerini çekip sosyal medyada yayınlamasına 600 ila 30 bin avro para cezası veriliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.29 Kasım 2021 06:19

    KÖTÜLÜK/İSKENCE YAPMAK POLİSLERE/JANDARMALARA DİĞER KİŞİ VE YÖNETİCİLERE VERİLMİŞ BİR HAK OLAMAZ MAKAMI/MEVKİ GÖREVİ KİM/NE OLURSA OLSUN KİM/KİMLER KÖTÜLÜK/HAKSIZLIK YAPTI/YAPARAJ MAĞDURİYETE NEDEN OLDU ISE YARGILANMALI SUÇLU İSE ADİL ADALETLİ TARAFSIZ YARGIÇLAR/HAKİMLER TARAFINDAN SUÇU ÖLÇÜSÜNDE CEZALANDIRILMALIDIR