E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİspanya: Salgının şiddetli evresi geride kaldı---

İspanya: Salgının şiddetli evresi geride kaldı

İspanya: Salgının şiddetli evresi geride kaldı
24 Nisan 2020 - 20:35 borsagundem.com

İspanya'da Kovid-19 salgınından dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı son bir ayın en düşük rakamı olan 367'ye geriledi. Bu olumlu gelişmenin ardından Madrid yönetimi salgının "en şiddetli aşamasının geride bırakıldığını" açıkladı

İspanya Hükümet Sözcüsü Maria Jesus Montero düzenlediği basın konferansında, "Tüm İspanyol toplumunun çabaları sayesinde hastalığın en kritik ve en zor etabını geride bıraktık" ifadelerini kullandı.

Avrupa'da İtalya'nın ardından en fazla vefat sayısına sahip ülkede hayatını kaybedenlerin sayısı toplamda 22 bin 524'e yükselmiş durumda.

Öte yandan salgın hakkında hala yeterli bilgiye sahip olunamadığının altını çizen Sağlık Bakanı Salvador Illa da salgındaki çan eğrisinin ters yönde ilerleyişe geçtiğini onayladı.

İspanya'da sol koalisyon hükümeti, Covid-19'dan dolayı 14 Mart'ta başlattığı olağanüstü hali 9 Mayıs'a kadar uzatmıştı. İlk aşamada 14 yaş altı çocukların yanlarında bir aile üyesi olması şartıyla kısa süreliğine ve sadece evin 1 kilometre çevresinde sokağa çıkmasına izin veren hükümet, mayıs ortasından itibaren olağanüstü hali biraz daha gevşetmeyi planlıyor.

İtalya'da son 24 saatte 420 kişi hayatını kaybetti

Türkiye'de günlük iyileşen hasta sayısı, yeni vaka sayısını geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)