E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİspanya Katalonya'nın bağımsızlık ilanını feshetti---

İspanya Katalonya'nın bağımsızlık ilanını feshetti

İspanya Katalonya'nın bağımsızlık ilanını feshetti
08 Kasım 2017 - 18:01 borsagundem.com

İspanya Anayasa Mahkemesi, Katalonya parlamentosunun tek taraflı yaptığı bağımsızlık ilanını geçersiz kıldığını açıkladı.

İspanya merkezi hükümetinin yaptığı itirazı 31 Ekim'de kabul ederek Katalonya'nın bağımsızlık kararını otomatik olarak askıya alan Anayasa Mahkemesi bu zamana kadarki işleyişinden çok daha hızlı hareket ederek sadece 8 gün içinde nihai kararını açıkladı.

Anayasa Mahkemesinin oybirliğiyle aldığı kararla anayasaya aykırı görülen Katalonya'nın tek taraflı bağımsızlık kararı iptal edildi.

Anayasa Mahkemesi, 2006 yılında İspanya meclisinde ve Katalonya'da yapılan referandumda onaylanıp yürürlüğe giren Katalonya'nın yeni özerklik statüsüne yapılan itirazı 4 yıl sonra karara bağlayıp, 2010 yılında yeni statünün 14 maddesini anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etmişti.

Anayasa Mahkemesinin bu kararına tepkiler Katalonya'daki bağımsızlık yanlısı girişimlerin başlangıcı olarak gösteriliyor.

GENEL GREV VAR

Bu arada, Katalonya'da bağımsızlık yanlısı sendikalar genel greve gitti. Eylemciler, Katalan hükümet üyelerinin tutuklanmasını protesto ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)