E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİspanya dünya zeytinyağı ihtiyacının yarısını karşılamayı hedefliyor---

İspanya dünya zeytinyağı ihtiyacının yarısını karşılamayı hedefliyor

İspanya dünya zeytinyağı ihtiyacının yarısını karşılamayı hedefliyor
09 Ocak 2019 - 08:28 borsagundem.com

İspanya 2019 hasat döneminde dünyanın ihtiyacı olan zeytinyağının yarısını karşılamayı planlıyor

İspanya Ticaret Bakanlığı 'Blog'unda yer alan habere göre, İspanya, dış pazarda zeytinyağı üretiminde lider ülke haline geldi. İtalya, Yunanistan, Türkiye ve Portekiz'de zeytinyağı üretiminin azalması nedeniyle İspanya'nın dünyada ilk sırada yer alması bekleniyor.

Uluslarası Zeytinyağı Konseyi'nin tahminlerine göre 2019 hasat döneminde dünyada üretilen zeytinyağının yüzde 50'sinin İspanya'da üretilmesi bekleniyor. Ayrıca konseyce yapılan açıklamada son yıllarda dünyada en çok zeytinyağı ithalatı yapan ABD'ye en çok zeytinyağı ihracatının İspanya tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.

ABD, sadece 2018 yılında toplam 322 bin ton zeytinyağı ihracatı yapmıştı.

Son zamanlarda Çinli ve Japon tüketiciler de İspanyol zeytinyağını tercih etmeye başladılar.Bu nedenle İspanyol zeytinyağı üreticileri Asya pazarına girmeyi öncelik haline getirdiler.

İspanya 2 milyon hektarlık zeytinlikten yıllık ortalama 1 milyon 300 bin ton zeytinyağı üreterek dünyada en çok zeytinyağı üreten ülke olmuş oldu.

İspanya'da en çok zeytinyağı Endülüs (%80), Kastilya La Mança (%8) ve Ekstremadura (%5) bölgelerinde üretilmektedir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Isaac09 Ocak 2019 11:41

    Bizdeki zeytin agaclarinin dallari birilerinin bir yerlerine batiyir. Firsat buldukca ya yol ugruna ya da maden ocagi acma icin yillanmis zeytin agaclari ve fideleri bir bir yok ediliyor. Bu hainlikle de yetinilmiyor ulkemizin zeytin ureticileinin onunu kesmek icin Tunustan ve radyasyon yogunluklu Suriye zeytinini ve yagini ithal ederek ulkemin nadide zeytin yaginin kalitesini dusurmeye calismaktadir. .

  • helal09 Ocak 2019 11:24

    biz açağlarımızı keselim, yok işadamı ağaçları kesiyor... yok koyluler eylem edıyor, yok maden sahaları açılsın,yok jandarma gaz sıktı, yok o yok bu derken...devletımızın ilgili kurumlarıda bu sarmalda kilit altında iken..ispanya devleşti.İSPANYA GLOBAL MANADA BÜYÜK Ataklarda.. hallanda dunyaya lale satarken, sen zeytın ureten koca dev, iç piyasada bile kg 25 tl lik yağ olayından uzaklaş... hakkaten becerıksızlıgın simgesidir bu zeytıncilik. buyuk istifalar gelmesi lazım ulkemizde...varlık içinde uretılemeyen sıfır projeler... 

  • Ahmet 09 Ocak 2019 10:10

    Siz hâlâ zeytin ağaçları sökün yol yapın

  • pardus09 Ocak 2019 09:13

    geçen sene İspanya'da üretim azdı ihracat çok olmuştu.