E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleriİsmi manipülatör Fevzi Şahin ile anılan Ral Yatırım’a yine yasak geldi---

İsmi manipülatör Fevzi Şahin ile anılan Ral Yatırım’a yine yasak geldi

İsmi manipülatör Fevzi Şahin ile anılan Ral Yatırım’a yine yasak geldi
30 Eylül 2021 - 07:40 borsagundem.com

Sık sık olağandışı fiyat ve miktar hareketleri, tedbir ve yasaklarla gündeme gelen Ral Yatırım Holding’e yeni bir tedbir kararı daha alındı.

Ral Yatırım Holding hisselerinde bir yatırımcıya geçen hafta yasak getiren Borsa İstanbul (#BİST) dün hisselerin tamamı için tedbir kararı aldı. Borsa İstanbul’dan yapılan açıklamaya göre, Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında Ral Yatırım Holding (#RALYH) payında 30/09/2021 tarihinden itibaren 1 ay süreyle mevcut "Açığa Satış Yasağı"na ilave olarak "Kredili İşlem Yasağı", "Brüt Takas" ve "İnternetten Emir İletilmesinin Kısıtlanması" önleyici tedbirleri uygulanacak.

22 Eylül yani geçen hafta ise Borsa İstanbul bir yatırımcıya hissede yasak kararı almıştı. BİST, Ral Yatırım Holding hisselerindeki emir ve işlemleri nedeniyle Selin Akar isimli yatırımcıya 23/09/2021 tarihinden itibaren 6 ay süreyle "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı", "Brüt Takas" ve "İnternetten Emir İletilmesinin Kısıtlanması" önleyici tedbirleri kararı aldı.

Ral Yatırım Holding ismi manipülasyondan hapis cezası alan Fevzi Şahin ile anılıyor. Manipülatör Fevzi Şahin, eski ismi Bisaş Tekstil olan Ral Yatırım Holding hisselerinde yaptığı manipülasyon nedeniyle hapis cezasına çarptırıldı.

BİST, bir hisse ve bir yatırımcıya tedbir getirdi

ORTAKLARDAN BİRİ FEVZİ ŞAHİN

Ticaret Sicil Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre, Ral Yatırım Holding’in ortaklarının hissedar olduğu Ral Academi Eğitim Kurumları Anonim Şirketi’nin ortaklarından birisi de Fevzi Şahin. Hakkında çok sayıda manipülasyon davası bulunan, hapis cezasına çarptırılan Fevzi Şahin’in sahibi olduğu, A7 Yapı Yatırım İnşaat Otomotiv Madencilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, eğitim işine girmek için kurulmuş şirketin en büyük ortaklarından biri.

Son günlerde yeniden olağandışı fiyat ve miktar hareketlerine sahne olan Ral Yatırım Holding hisseleri 4 lira seviyesinden 6.5 liraya kadar birkaç gün içinde hızlı bir yükseliş kaydetti. Şirketten hissede yükselişi destekleyecek önemli bir haber ve açıklama gelmedi. Yaşanan fiyat hareketleri sonrası küçük yatırımcıları korumak adına otoriteler, hissede bazı isimlere ve şirketin hisselerine tedbir kararı aldı. Manipülatör Fevzi Şahin’in hissede geçmişte de benzer işlemler yaparak çok sayıda küçük yatırımcıyı mağdur ettiği biliniyor.

Piyasa dolandırıcısı Fevzi Şahin Ral Yatırım Holding operasyonu

Yine Ral Yatırım Holding, yine yasak ve tedbir

SPK'dan Ral Yatırım Holding işlemlerine ağır para cezası

Manipülatör Fevzi Şahin’e hapis cezası

Halka açık şirkette “Bu kadar da olmaz” dedirten hesap oyunları

Borsanın kara para üçgeni

SPK'dan Ral Yatırım Holding işlemlerine ağır para cezası

SPK o hissedeki 2 kişiyi yakaladı

Siirtli Fevzi ve Malatyalı Turgut hisse pazarlıyor iddiası

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 124,50
En Yüksek: 127,50
En Düşük: 123,10
Değişim 0,40 %
FK: 18,80
PD / DD: 11,72
İşlem Hacmi 29.793.349
Toplam Adet: 238.517
Ağırlıklı Ort.: 124,91
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN TOSUN31 Mayıs 2022 15:54

    ral  değil yal olmasın

  • Adalet30 Eylül 2021 09:03

    Patronu takip edecen, gerisi hep hikaye. Patronun ve yakin cevresinin tlf, email gibi konusmalarini tamamini takip edecen. Eger patronun parmagi oldugunu anladigin zaman okkali bir ceza, buyuk para cezasi, kottan atmak yada manipule ettigi hisselere el koymak... bi daha kimse cesaret edemez

  • hasan30 Eylül 2021 08:59

    Hakkında bu kadar suçlama olan biri ne spk nasıl bunca zaman göz yumdu