E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsmail Demir F-35 açıklaması yaptı: Siparişler devam ediyor---

İsmail Demir F-35 açıklaması yaptı: Siparişler devam ediyor

İsmail Demir F-35 açıklaması yaptı: Siparişler devam ediyor
18 Temmuz 2019 - 14:38 borsagundem.com

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir: Türk şirketlerine şimdiye kadar olumsuz bir durum ulaşmamıştır, aksine siparişlerine devam etmektedirler

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, ABD'nin F-35 kararıyla ilgili "Tek taraflı alınmış bir askıya alma kararı var. Anlaşmalarda yeri olmayan bir karar. Resmi hale gelmesini bekliyoruz." dedi. Demir yaptığı açıklamada, "Askıya alma kelimesi kullanılıyor, çıkartılma kelimesi değil. Çıkartılmanın kendine has hükümleri olabilir, o devrede yok." diye konuştu.

Demir, kararın ardından Türk şirketlerinin ilk başta belirli bir kayba uğrayabileceklerine işaret etti. SSB Başkanı, F-35 ile ilgili bugüne kadar her türlü ödemeyi ve yükümlülükleri yerine getirdiklerini belirtti.

Demir, "Türkiye alternatifleri değerlendirmeye devam edecektir. Her türlü opsiyon masada." diye konuştu. Demir şunları söyledi: "F35 ile ilgili olarak, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk şirketleri üzerlerine düşen her türlü yükümlülğü anlaşmalar çerçevesinde eksiksiz yerine getirmişler ve getireceklerdir.

F35 ortaklık sürecinden Türkiye’yi dışlamak tek taraflı alınabilecek bir karar değildir. Bu konudaki haklarımız mahfuzdur. Türkiye’nin imalat sürecinden dışlanması uçak başına 7-8 milyondan 10 miyon dolara varan bir ilave maliyet getirebilecek ve program ortaklarının zararına olacaktır. Türk şirketlerine şimdiye kadar olumsuz bir durum ulaşmamıştır, aksine siparişlerine devam etmektedirler."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fatih istanbul18 Temmuz 2019 14:55

    AMERİKAYA  BU OLANLARDAN  SONRA  ASLA  GÜVENEMEYİZ  ÖKÜZ  ÖLDÜ  ORTAKLIK  BİTTİ ARTIK  KAZAN KAZAN DEVRİ