E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleriİşletim sistemi ve oyun konsolları, Microsoft karlılığını nasıl etkiledi?---

İşletim sistemi ve oyun konsolları, Microsoft karlılığını nasıl etkiledi?

İşletim sistemi ve oyun konsolları, Microsoft karlılığını nasıl etkiledi?
05 Kasım 2021 - 07:30 borsagundem.com

Yalnızca son çeyrekte şirket, %17'lik bir büyüme oranını temsil eden 40 milyar doların üzerinde gelir elde etti. Credit Suisse 340 dolar hedef fiyatla “Endeks Üstü Getiri” tavsiyesi veriyor.

ABD merkezli bir teknoloji şirketidir. Bilgisayar yazılımları, elektronik cihazlar, kişisel bilgisayarlar ve bilişim hizmetleri geliştirir, üretir, lisanslar ve satar. Office 365 ve Azure gibi birçok baskın, temel ve rekabet avantajına sahip işletmeler aracılığıyla iş ivmesini deneyimlemeye devam ediyor. Rekabet ettiği pazarlar muazzamdır ve bu da şirkete satın alma fırsatı da  verebilir. Yalnızca son çeyrekte şirket, %17'lik bir büyüme oranını temsil eden 40 milyar doların üzerinde gelir elde etti. Microsoft'un iş modelindeki doğal işletme kaldıracı devam ediyor ve geçtiğimiz çeyrekte %34 kazanç artışına yol açtı. İlk çeyrekte gördüğümüz geniş rotasyona ve Microsoft'un 2020'deki güçlü performansına rağmen, iş temellerinin güç göstermeye devam ettiğini ve hisse senedinin temelleri yansıtmaya devam ediyor. Microsoft, bulut bilişime doğru ilerlerken Windows'a bağlı kalmaya teşvik edebilecek yeni ve geliştirilmiş Surface cihazları sunuyor. Microsoft'un bu konudaki avantajları iki yönlüdür.

Credit Suisse ise “Endeks Üstü Getiri” tavsiyesi veriyor ve Hedef fiyat $340. Microsoft Corporation 26 Ekim’de MSFT 2022’nin 1. mali çeyreğine ait finansallarını açıkladı. Şirketin 45,3 milyar dolarlık gelir ve $2,27 HBK ile $44 milyar/$2,08 olan beklentileri aştı. Ayrıca MSFT’nın faaliyet marjları da 10 yılın en yüksek seviyesine çıktı. CS, 2022 HBK tahminini $8,69’dan $9,11’e yükseltti. Şirket tüm ana faaliyet kollarında iyi performans sergilese de, en büyük katkıyı işletim sistemleri ve oyun konsolları gibi üretimleri yaptığı departmandan aldı. Yönetim, Azure bulut platformunun büyümesinin sağlıklı kalması ve son trendlerle tutarlı olmasını beklerken, vade bazında mütevazı bir büyümeyle bu alandaki ticari siparişlerdeki artışın sürmesini beklemektedir. Geniş yerel sunucu ürünleri portföyü, genel bulut ve SaaS uygulamaları göz önüne alındığında, MSFT en başarılı bulut hizmetini sunan şirket olmaya aday. Ayrıca, MSFT’nın ofis araçları yazılımları markası O365 de üstün başarısını sürdürmektedir.

Genel olarak, hisse senedi, 14 ‘’Güçlü Al’’ alım; 13 ‘’Al’’ konsensüs derecesine sahip; bundan başka hisse için 6 adet ‘’Tut’’ ve 1 tane de ‘’Sat’’ önerisi bulunuyor. Microsoft’un 360$'lık ortalama fiyat hedefi, %8'lik bir artış potansiyeline işaret ediyor. Hisseler geçen yıl %50,6  değer kazandı. Hissenin 50 günlük ağırlıklı ortalaması 302.88 $ -100 günlük ağırlıklı ortalaması 292.40 $ -200 günlük ortalaması ise 268.33 $. Şirketin14 Kasım haftasında ödeyeceği temettü ise 2,48$ ve temettü verimi % 0,74.

Peki Microsoft Corporation (MSFT)  hisselerinde nasıl işlem yapılabilir?

PhillipCapital’de hesap açarak.

PhillipCapital müşterileri, Borsa İstanbul’da işlem yapma rahatlığını, New York Borsası’ndaki işlemlerinde de yaşıyorlar.

Üstelik uluslararası piyasa işlemlerinizi PhillipCapital ile yapmanız halinde, paranızı yurt dışına transfer etmek zorunda kalmazsınız.

ABD’nin de içinde bulunduğu 15 ülkede 1 milyon 250 bin yatırımcıya hizmet veren bir dünya devinin uluslararası piyasa deneyiminden faydalanmak ve konuya ilişkin bilgi almak için;

0212-982 25 00 ve 0212-296 84 84

[email protected]

DÜNYA DEVİ PHILLIPCAPITAL'DE HESAP AÇMAK İÇİN TIKLAYIN

‘QSR’ karlılığını nasıl etkiledi?

Netflix hisselerinde Squid Game heyecanı!

İyi olan kazansın!

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)