E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporlarıİşlem hacminde artış ve data akışında yoğunluk bekleniyor---

İşlem hacminde artış ve data akışında yoğunluk bekleniyor

İşlem hacminde artış ve data akışında yoğunluk bekleniyor
07 Eylül 2021 - 07:50 borsagundem.com

A1 Capital günlük bülteni: Yeni günde ABD tatilden dönüyor. Dolayısıyla işlem hacminde artış beklenebilir. Data akışı bakımından ise Avrupa yoğun bir gün bizi bekliyor.

Data akışı bakımından sakin ve ABD piyasalarının tatilde olduğu haftanın ilk işlem günü küresel piyasalarda pozitif fiyatlamalar oluştu. ABD 10 yıllık tahvilin getirisi %1.30 üzerinde sakin seyrederken Dolar endekinin (DXY) 92.00 seviyesinin hemen üzerinde bulunduğunu görmekteyiz. Bu noktada sakin seyrin küresel ölçekte hisse senedi endekslerine alım getirdiğini söyleyebiliriz. Mevcut görüntünün bozulmasını gerektirecek bir takvim önümüzdeki günlerde bulunmuyor. Dolayısıyla hisse senedi piyasaları özelinde pozitif görüntüsünün korunması muhtemel durmakta.

Yeni günde ABD tatilden dönüyor. Dolayısıyla işlem hacminde artış beklenebilir. Data akışı bakımından ise Avrupa yoğun bir gün bizi bekliyor. İlk olarak Almanya’da Temmuz ayına yönelik sanayi üretimi ve Eylül ayına yönelik ZEW ekonomik hissiyatı verisi açıklanacak. Delta varyantının olumsuz etkisinin Avrupa ekonomilerinin üçüncü çeyrekte zayıf performans göstermesine neden olduğunu bir süredir izliyoruz. Bugün açıklanacak verilerden de bunu görebiliriz. Özellikle ekonomiye duyulan güvende oluşan azalma ile ZEW endeksinin Ağustos ayına göre 40.4’den 30.00 endeks değerine geri çekilmesi bekleniliyor.

Euro Bölgesi ikinci çeyrek büyüme verileri de yakından izlenecek. Bölge ekonomisinin ikinci çeyrekte %13.6 ile güçlü bir büyüme kaydetmesi bekleniliyor. Bu durum şaşırtıcı değil.İkinci çeyrekte ekonomilerde ciddi bir tempo gözlenmekteydi. Yalnız üçüncü çeyrekte net bir zayıflama görmemiz kaçınılmaz durmakta.

Asya borsalarında ekonomik verilerin etkisi hakim

 

İşte endeksin yukarı hareketinde ilk kritik direnç seviyesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)