E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİşlem hacmi en yüksek 10 hisse (20.04.2022)---

İşlem hacmi en yüksek 10 hisse (20.04.2022)

İşlem hacmi en yüksek 10 hisse (20.04.2022)
20 Nisan 2022 - 19:01 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’ndeki işlem hacmi en yüksek 10 hisseyi listeledik

BORSAGUNDEM.COM

BIST 100 kapsamındaki hisseler arasında işlem hacmi en yüksek 10 hisseyi hazırladığımız listeye dahil ettik.

Trendler hacimden ayrı düşünülmemeli. Hissenin kısa vadeli hareketinin yönünü göstermesi açısından hacim önemli göstergelerdendir. Yatırımcılar trend değişikliklerini tespit edebilmek açısından hacimdeki değişimleri yakından takip ederler.

İşlem hacmi hissenin işlem adedi ile işlem fiyatı çarpılarak bulunur.

Hissede yeni bir trend başlamadan önce hacimde artış gözlenir. Hissenin dip seviyesinde yüksek hacimli işlem görmesi “al” sinyali olarak okunur. Aynı şekilde zirvede yüksek miktarda hacim oluşması da “sat” sinyali olarak değerlendirilir.

Destek bölgesinde hacimli düşmeler trendin bittiği şeklinde yorumlanırken “sat” sinyali olarak görülür. Direnç bölgesinin yukarı yönde hacimli geçilmesi de “al” sinyali olarak okunur.

Yukarıdaki açıklamalardan da anlaşılacağı gibi hacmi takip edilen hissenin aynı zamanda fiyat grafiğinin de incelenmesi yerinde olacaktır. Hisse fiyatının destek veya direnç bölgesinde ya da dip -zirve bölgesinde olup olmadığı tespit edilmelidir. Göstergelerin birlikte değerlendirilmesi daha anlamlı sonuçlar vermesine olanak verecektir.

İşlem hacmi, önemli bir gösterge olsa da şirketin mali yapısı hakkında değerlendirmeye imkanı vermez. Bu açıdan işlem yaparken ayrıca şirketin finansal yapısının da analiz edilmesi riski minimize etmesi açısından doğru bir yaklaşım olacaktır.

İŞLEM HACMİ YÜKSEK HİSSELER:

İŞLEM HACMİ EN FAZLA ARTAN HİSSELER

BİST, dört hisse ve bir yatırımcıyı tedbir kapsamına aldı

 

En fazla para girişi olan 10 hisse (20/04/2022)

 

Borsa İstanbul rekor serisine devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)