E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporlarıİşlem hacimleri düşük kalmayı sürdürüyor---

İşlem hacimleri düşük kalmayı sürdürüyor

İşlem hacimleri düşük kalmayı sürdürüyor
31 Mart 2020 - 09:15 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde BIST 100 Endeksi‘nin güne kısmi alıcılı bir başlangıç yapması bekleniyor.

BIST 100: Endekste kısmi alıcılı bir açılış bekliyoruz. 88 bin desteği üzerinde kapanış gerçekleşirken, bu seviye üzerinde kalınması halinde 90.400 direnç konumunda. Aşağıda ise 87 bin destek olarak geçerli…

TL Bonolar: Gösterge tahvil faizi %11,50 seviyesi üzerine çıkarken, 10 yıllık tahvilde de %13,50 bileşik faiz seviyesinin üzerinde kapanış görüyoruz. İşlem hacimleri düşük kalmayı sürdürüyor…

USD/TL: Gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında değer kaybederken, içeride dolar kurunda 6,50 seviyesi üzerinde 6,65 ilk planda direnç olarak takip edilecektir…

EUR/USD: Parite 1,10 desteğine doğru geri çekilirken, doların gelişmiş ülke para birimleri karşısında kayıplarını kısmen geri aldığını görüyoruz. 1,10 altında 1,0850 ana destek konumunda…

ABD piyasalarında yükseliş sonrasında vadeli endeks kontratlarında sınırlı kar satışları var. İçeride ise endekste kısmi alıcılı bir açılış görmeyi bekliyoruz. Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 545 seviyesine yükselmiş durumda.

Çin’de PMI endeksleri belirgin bir şekilde yükselirken, bu sabah Asya borsaları artıda işlem görüyor. BIST 100 Endeksi‘nin ise güne kısmi alıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Teknik olarak 90.400 direnç konumunda iken, endeksin sıkışma içerisinde kalması için 88 bin desteğinin üzerinde tutunması önemli. 87 bin ikincil destek seviyesidir. 88 bin üzerinde trade fırsatları değerlendirilebilir.

TL tahvil faizleri düşük hacimle beraber yükselişini sürdürürken, gösterge tahvilde %12 ve 10 yıllık tahvilde de %14 seviyeleri destek konumunda. ABD 10 yıllık tahvil faizi %0,70 altında kalmaya devam ediyor, ancak Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk priminde yaşanan artış ile beraber eurobond piyasasında özellikle uzun vadelilerde zayıf bir seyir beklenebilir.

EUR/USD paritesi 1,10 desteğine doğru geri çekilrken, GBP/USD paritesinde de 1,2310 desteğine doğru düşüş var. USD/JPY paritesinde 108,50 direnç konumunda. Gelişmekte olan ülke para birimleri genel olarak değer kaybederken, içeride dolar kurunda 6,50 üzerinde 6,65 direnç konumunda. Euro kurunda ise 7,25 üzerinde 7,38 direnç seviyesidir.

ABD petrol konusundaki fiyat savaşlarına müdahil olmaya hazırlanırken, Trump’ın Rusya Başkanı Putin ile konu hakkında görüşeceği belirtildi. Brent petrolde 25 dolar varil direnç konumunda.
Altın fiyatlarında 1611 dolar ons destek konumunda, gram TL bazında ise 340 seviyesi benzer biçimde izlenecektir.

BIST 100 Endeksi’nin teknik görünümü 88 bin üzerinde olumlu.  Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)