E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporlarıİşlem hacimleri düştü---

İşlem hacimleri düştü

İşlem hacimleri düştü
20 Ocak 2021 - 09:04 borsagundem.com

Deniz Yatırım tarafından hazırlanan analizde küresel piyasalar mercek altına alınıyor

Global tahvil faizleri üzerindeki baskının azalması Amerikan dolarına yönelik yaklaşımın da kısmen stres azalımı şeklinde gerçekleşmesine imkan tanıyor. Dün paylaştığımız sabah notumuzda da belirtmeye çalıştığımız üzere, gerek CFTC verilerindeki gelişim gerekse opsiyon piyasası yaklaşımı birlikte değerlendirildiğinde Amerikan dolarına yönelik alınan spot piyasa işlemlerinin yeniden kısa yöne dönüş yapma ihtimalini yüksek görüyoruz. Bu yönde yaptığımız değerlendirmelerimizde henüz bir değişiklik yok. Gelecek hafta izlenecek olan FOMC toplantısı öncesinde üyelerin sessizlik dönemi içerisinde olması da kısmen destekleyici faktör olarak belirebilir.

Başkan Powell’ın toplantı sonrasında yapacağı açıklamalarda bir tur daha stres azaltıcı etki ile karşımıza çıkacağı fikrine de yakınız.

Hafta başlangıcında paylaştığımız 2021 Strateji Raporumuzda da yer verdiğimiz üzere bu yıl içerisinde global faiz hadlerinde yükseliş eğiliminin öne çıkmasını ve bu temanın da reflasyon fiyatlamasını desteklemesini bekliyoruz. Bu nedenle dün gerçekleştirilen Türk Hazinesi dış borçlanmalarını gayet olumlu ve zamanlama açısından da doğru okuyoruz. Kesin olmayan ilk rakamlar toplamda 3.5 milyar dolar satış gerçekleştirildiğini işaret ederken, 2021 için belirlenen toplam rakamın 10 milyar dolar seviyesinde bulunduğunu belirtmek isteriz.

Türk lirası Amerikan doları karşısında günü %0.10 değer kazancı ile tamamlarken, BİST 100 endeksi kapanışı %0.53 primlenmeye paralel 1565 puan seviyesinden gerçekleşti. 10y vadeli tahvilde faizin son düzeyi -3bp ile %13.45 olurken, ülke risk primi ise 334bp seviyesinde izlendi.

EMEA bölgesi endekslerinde gün sonu kapanışları genele yayılır şekilde değer kayıplarına işaret etti. Euro Stoxx 50 %-0.20, FTSE 100 %-0.11, DAX %-0.24 ve Rusya (RTS, USD) grubu %-0.29 düzeyinde performans sergiledi. Bölge genelindeki endekslerde işlem hacimleri ortalamadan uzak seyrini devam ettirdi.

Amerika kıtası işlemlerinde 3 günlük tatilden dönüş yapan majör ABD endekslerinin oluşturduğu iyimserlik genele yayıldı. Teknoloji grubu önderliğinde gerçekleşen yükseliş Nasdaq endeksinde %1.53 primlenmeye imkan tanırken, S&P 500 %0.81, Dow Jones ise %0.38 ile takip edildi. Kıtada yer alan gelişmekte olan ülke varlıklarından Bovespa %-0.50, Merval ise %0.59 düzeyinde performans sergiledi.

Asya’da yeni gün fiyatlamaları Biden yönetiminin Çin’e yönelik yaklaşımında ciddi bir değişim olmayacağı sinyallerinin ardından karışık seyrediyor. TSİ 08.25/ NKY 225 %-0.56, Hang Seng %0.53, CSI 300 %0.41 ve KOSPI %0.26 ile fiyatlanmakta. USDCNH paritesi offshoreda 6.4673 ile yuan değer kazancına işaret ediyor.

Günün önemli şirket haberleri 20/01/2021

Yabancıların en çok işlem yaptığı hisse senetleri

Hafif alıcılı bir açılış bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)