E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİskoçya ikinci bağımsızlık referandumuna hazırlanacak---

İskoçya ikinci bağımsızlık referandumuna hazırlanacak

İskoçya ikinci bağımsızlık referandumuna hazırlanacak
25 Nisan 2019 - 10:21 borsagundem.com

İskoçya İngiltere'nin onayını almadan ikinci bağımsızlık referandumuna hazırlanacak

İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon ülkesinin Londra'nın onayını almadan Mayıs 2021'den önce bağımsızlık referandumu için hazırlanmaya başlayacağını belirtti.

300 yıldan uzun süredir İngiltere'nin siyasi ortağı ve Birleşik Krallık'ın bir parçası olan İskoçya, 2014 referandumunda bağımsızlığı yüzde 45'e karşılık yüzde 55'le reddetmişti. Ancak Brexit konusunda anlaşmazlıklar Londra'daki hükümetle ilişkilerin gerilmesine neden oldu. Sturgeon, İskoçya parlamentosunda yaptığı açıklamada "Brexit ile bağımsız bir Avrupa ülkesi olarak İskoçya'nın geleceği arasında bir tercih sunulmalı" dedi.

Sturgeon, parlamento tasarısının 2019 sonundan önce hazırlanacağını ve İskoçya'nın bu aşamada Londra'nın onayına ihtiyacı olmadığını belirtti. Ancak Sturgeon "kuşkunun ötesine geçmek veya tasarıyı bağımsızlık referandumu haline getirmek için" Londra'nın onayının gerekli olacağını da ifade etti.

İngiltere, 2016 yılında yapılan Brexit referandumunda yüzde 48'e karşı yüzde 52 oy oranı ile AB'den ayrılmayı onaylamıştı ancak Galler ve İngiltere ayrılma lehinde oy verirken, İskoçya ve Kuzey İrlanda AB'de kalınması yönünde görüş bildirmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nihat25 Nisan 2019 13:14

    Böyle bir şey mümkün değil!  İngiliz derin devletinden izinsiz Avrupa da hiç bir şey olmaz! Bölünse dahi göstermelik olacaktır!  ''Bakın biz bölünüyoruz siz de bölünün gibi örnek oluyorlar'' Tabi ki göstermelik!  Bir çok ülke de o ülkeniz az gelişmiş kıt akıllı ya da münafık takımı bölünme naraları atmaya başlayacak!  Bence ilk hedef Amerika, tabi listede Türkiye de var. 

  • zorba 25 Nisan 2019 12:23

    rahmetli demirelin meşhur sözudür KESER DÖNER SAP DÖNER BİR GÜN GELİR HESAP DÖNER bugün iskoçya yarın kuzey irlanda sonra galler sonra kral dımdızlak ALLAH benim için düşündüklerinin iki katını sana versin ''güzel laf.......