E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİskandinav havayolu SAS, 1700 uçuşu iptal etti---

İskandinav havayolu SAS, 1700 uçuşu iptal etti

İskandinav havayolu SAS, 1700 uçuşu iptal etti
19 Ağustos 2022 - 14:08 borsagundem.com

İskandinav havayolu SAS, pilotların temmuz ayında gittiği iki haftalık grev ve bazı uçakların teslimatının gecikmesi sebebiyle önümüzdeki aylarda yapacağı 1700 uçuşu iptal etti.

İskandinav havayolu SAS, pilot grevi ve teslimat aksaklıkları sebebiyle önümüzdeki aylarda yapacağı 1700 uçuşu iptal etti.

En büyük hissedarları İsveç ve Danimarka olan havayolu, temmuz ayında grev nedeniyle 3 bin 700 uçuşu iptal etmiş, şirketin geleceğinin tehlikeye girdiğini belirtmişti.

Sözcü'de yer alan habere göre SAS bugün, eylül ve ekim aylarındaki uçuşlardan 1700’ünün, yani yaklaşık yüzde 4’ünün iptal edildiğini ve yolcuların başka uçuşlara alındığını açıkladı.

“İptaller kısmen grevin etkilerinin sonucu ama bazı uçakların teslimatlarının gecikmesinin de etkisi var” diyen SAS sözcüsü şirketin talepte daralma gözlemlemediğini ekledi.

SAS geçen hafta, ABD’de başlattığı iflas koruma süreci kapsamında Apollo Global Management’tan finansman aldığını duyurmuştu.

Pandemi öncesinde zarar eden şirket düşük maliyetli havayollarıyla yoğun rekabetten dolayı para kaybediyordu. Şirket temmuzda grev başladıktan bir gün sonra iflas koruma başvurusunda bulunmuştu.

SAS Havayolları ile pilotlar anlaştı

 

ABD'de havayolları krizi için çözüm önerisi

 

Havayolu şirketlerinin kriterlerinde değişiklik

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)