E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisIşıklar’a haciz şoku!---

Işıklar’a haciz şoku!

Işıklar’a haciz şoku!
17 Mart 2016 - 11:44 borsagundem.com

Işıklar Enerji ve Yapı Holding’in iştiraki konumundaki Global Enerji Elektrik Üretim şirketine, alacak takibi işlemi başlatıldı

BORSAGUNDEM.COM/KULİS HABER

Geçtiğimiz yılarda Işıklar Grubu’nun halka açmak için yoğun çaba harcadığı Global Enerji Elektrik Üretim kısa süre sonra mali sıkıntılarla boğuşan bir şirket konumuna  geldi. Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yer alan bilgilere göre Işıklar Enerji ve Yapı Holding’in Global Enerji Elektrik Üretim’de yüzde 15.78 oranında payı bulunuyor. Borsagundem.com’a gelen bilgilere göre Halk Leasing Finansal Kiralama yaklaşık 2.5 milyon liralık alacağını tahsil edemeyince takip işlemi başlatmış. Birkaç defa yapılandırılan borcun ödenmesinde yaşanan yeni sıkıntılar üzerine Halk Leasing’in alacak takibi için gerekli mekanizmaları harekete geçirdiği ileri sürülüyor. Bu durumun yaşanmasında da Global Enerji’nin tekstilci ortağının etkisi olduğu iddia ediliyor.

BU ŞİRKETİ HALKA AÇMAK İSTEMİŞLERDİ

Global Enerji birkaç yıl önce halka açılmak için yoğun çaba harcamıştı. O tarihte Işıklar Enerji’nin yüzde 22 oranında iştirak ettiği Global Enerji’nin halka arz süreci 2013 yılı sonunda olumsuz sonuçlanmıştı. Gelinen noktada halka arzın gerçekleşmemesinin oldukça isabetli olduğu ortaya çıkıyor.

IŞIKLAR GRUBU BORSAYI ÇOK SEVİYOR

Işıklar Grubu, Global Enerji’den önce Çemaş Döküm ve Niğbaş Çimento’yu halka açmıştı. Işıklar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kutlu Işık'ı borsa çevrelerinde tanımayan yoktur.  Borsadaki hisseleri yatırımcıların yüzünü güldürmese de Rıza Kutlu Işık, hobileri olan eğlenmeyi seven çok renkli bir kişiliğe sahip; karatede 3. Dan mertebesine ulaşmış bir isim. Boğaz’da katamaran tipi özel tasarlanmış sürat teknesi yarışları düzenliyor.

Işık, bir hobi olarak başlattığı şarap üretim faaliyetlerini Ankara Kalecik’de sürdürüyor ve ürettiği şaraplar, piyasada Chateau Kalecik markası adı altında satılıyor.

SPK HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Rıza Kutulu Işık, Işıklar Enerji ve Yapı Holding, Niğbaş Çimento, Çemaş ve Usaş Uçak Servisi gibi halka açık şirketlerin patronu. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), ismi Çevik kardeşler ile anılan Rıza Kutlu Işık hakkında suç duyurusunda bulundu ve yargılanmaya devam ediyor. Rıza Kutlu Işık borsayı çok seviyor.

BÜTÜN ŞİRKETLERİ KURUŞLU FİYATLARDAN İŞLEM GÖRÜYOR

Renkli kişiliği ve pahalı hobileriyle tanınan Rıza Kutlu Işık’ın borsa karnesi ise o kadar başarılı değil. Işıklar Enerji ve Yapı Holding’in hisseleri 5 liradan 26 kuruşa kadar geriledi. Halka arz edilen Niğbaş Çimento 3.5 liradan 60 kuruşa düşüş gösterdi. Turkish Yatırım'ın halka arz ettiği Çemaş Döküm, 10 liradan 50 kuruşa kadar hızla geriledi. Usaş Yatırım Holding ise 3 liradan 40 kuruşa kadar değer kaybetmiş durumda. Yanı Işıklar Grubu’nun halka açık hisselerinin tamamı kuruşlu fiyatlardan işlem görüyor. Işıklar Grubu’nun halka açık şirketleri de sık sık sermaye artırmalarıyla tanınıyor. Yani lüks hobileri olan Rıza Kutulu Işık, paraya ihtiyacı olduğunda ya şirketlerini halka açıyor, ortak satışı yapıyor ya da bedelli sermaye artırımına gidiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (23)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kerim15 Nisan 2021 22:38

    Hırsız nibaş hisse

  • AYHAN TUNA06 Kasım 2018 22:34

    ışıklar gurubunun hissedarlara hiç saygısı yok

  • dx23 Mart 2016 23:38

    Esas kayyumu bu Irza'nın şirketleri ile İhlas'a atamaları gerekir ama napıcan yandaş olunca göz yumuyorlar.

  • antikacı23 Mart 2016 13:32

    Bir de şu karışık Antika işini çıkardılar.Ne olduğunu anlayamadım Ama yatırımcının hayrına olmadığına eminim. alavere dalavere dedikleri bunlar olsa gerek

  • BİROL DİZDAR22 Mart 2016 13:19

    Sözü edilen şirketlerin bono ve tahvil ihracı yapmış ve bu tahvil ve bonoları da portföy şirketleri yatırım fonları içine almışlarsa , bu şirketlerin iflas etmesi veya iflas erteleme talepleri karşısında yatırım fonlarını elinde tutanlar aynı bono ve tahvil tutanlar gibi zarar uğrayacaklar.Ancak yatırım fonları tek bir gün zarar yazıcak. Ancak elinde çok büyük miktarda bu yatırım fonları bulunanlar hiç kusurlu olmamalarına rağmen zarar ediceklerdir. Ancak tasarruf sahiplerini burada ne kusuru var ki zarar edecekler onlar portföy şirketinin fonunu almışlar içinde hangi değerlerin bulunduğunu nereden bilsinler bunu portföy şirketi bilir o nedenle uğranılan zararı da da onun karşılaması diye düşünüldüğünde mantıki ve hukuki bir açıklama bulunamayacak. Bu nedenle içinde özel şirket tahvil ve bonosu bulunan yatırım fonları alanların çok dikkatli olmalarını ve bu gibi fonları alırken portföy şirketleriden bilgi almaları yerinde olur.

  • ieyho mağduru18 Mart 2016 20:12

    Bu adamın açıklamasına göre hedefi %100 halka açılmak. Herşeyini halka sat sonra herşeyin sahibi sen ol herşeyi istediğin gibi yap. Ne güzel memleket oh. Bu memlekette adalet yok spk yok bist yok. Normal vatandaş olmak suç

  • Başkan18 Mart 2016 13:06

    ey rıza oku bunları senin arkanda bırakacağım miras bunlar iyi tut iyi olsun bu yazılar yeter sana anlarsan eğer

  • alavere dalavere18 Mart 2016 12:38

    Alavere: Kargaşalık. Bir şeyi elden ele vererek aktarma. Bir şeyin elden ele geçmesi. Vapurlarda bu biçimde taşıma işi için bordalarda kurulan basamaklı iskele. Dalavere: Yalan dolanla gizlice görülen kötü iş, gizli oyun.

  • husam18 Mart 2016 10:20

    işte bu allahın sopası yok bu kadar duaya bu ceza az bile ettiğini bul

  • İZMİRLİ18 Mart 2016 00:23

    Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste ırza efendi daha lyl günlerin...

  • adi ortak17 Mart 2016 22:05

    yedikleri içtikleri haram olsun. zehir zemberek zıkkım olsun. ben bittim, insallah onlarda biter.

  • murat17 Mart 2016 21:35

    5 yıldır süründürdü milleti, spk neden sesini çıkarmıyor acaba

  • kutsay17 Mart 2016 20:22

    küçük yatırımcının ahını aldın inşallah sürünürsün....

  • Çemaşşşşş17 Mart 2016 18:29

    Bunu da yazın.................

  • yatırımcı17 Mart 2016 17:35

    inşallah insanların paralarını yemeye nasip olmasın

  • kung-fu17 Mart 2016 16:07

    o kadar para çektin piyasadan yine bir şey yapabildiğin yok demekki.

  • şahince17 Mart 2016 15:05

    Nigbaş'ı Gedik halka arz etmiş, maşallah

  • baba17 Mart 2016 13:44

    4sene 5sene sürekli düşen şirket ler dahada düşer çukurlara düşer inşallah

  • borshaci17 Mart 2016 13:08

    bu şirketin ışıklar için değeri ve etkisi kovadaki bir kaşık su kadar. alavere dalaverelere devam...

  • Ak borsa 17 Mart 2016 13:05

    Bugüne kadar halka açtıkları bütün şirketleri tek tek yazın bazılarını erittilerse birleşmelerle falan. Hepsini tek tek kaça halka açılmış ve şuan kaç liradan işlem görüyor sergileyin:)

  • çakır17 Mart 2016 12:56

    Tercihi yanlış yaptım çemaş ve usaşa yatırdığım paraları logoyo yatırsaydım bugün bir daıre alırdı ve nice örnek var ytd

  • ANKARA17 Mart 2016 12:15

    BORSADA BİNLERCE YATIRIMCININ AHINI VE BEDDUASI ALDI.ALMA MAZLUMUN AHINI ÇIKAR AHESDE AHESDE.ODUNUN VE ATEŞİN BOL OLSUN.

  • emekliborsacı17 Mart 2016 12:05

    rızanın elidevamlı yatırımcının cebinde tüm servetini borsa yatırımcısını soyarak yapmıştır.