E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIşık:Her türlü başarısızlığımızı FETÖ'ye yüklersek eksiklerimizi göremeyiz---

Işık:Her türlü başarısızlığımızı FETÖ'ye yüklersek eksiklerimizi göremeyiz

Işık:Her türlü başarısızlığımızı FETÖ'ye yüklersek eksiklerimizi göremeyiz
18 Ağustos 2016 - 11:15 borsagundem.com

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Her türlü eksikliğimizi FETÖ'nün sırtına yıkarsak eksiklerimizi görmemek gibi bir sonuçla karşı karşıya kalabiliriz" dedi

Milli Savunma Bakanı Işık, "Her türlü başarısızlığı ve eksikliğimizi FETÖ'nün sırtına yıkarsak kendi eksiklerimizi görmemek gibi bir sonuçla karşı karşıya kalabiliriz. 'Nasıl olsa üzerine her şeyi yıkabileceğimiz bir yapı bulduk, her şeyi buraya yıkalım.' demek bize yakışmaz" dedi.

Işık, Milli Savunma Bakanlığı'ndaki değişikliklerle ilgili olarak "Çok aceleye getirildiği ifadesi doğru değil, Türkiye'nin bu konuda bilgi birikimi var. MSB'nin yapması gereken işlerin yüzde 90'ını Genelkurmay yapıyor. Genelkurmay'ın üzerindeki gereksiz yükleri MSB'ye alıyoruz. Demokratik ülkelerde savunma bakanlıkları asker ve sivilin birlikte çalıştığı bakanlıklardır.Asker-sivil güvene dayalı çalışacak" dedi.

9'u general ve amiral 137 kişinin firarda olduğu belirten Işık, "Ağustos ayı içerisinde albayların durumunu görüşmek için Yüksek Askeri Şura'yı toplanmayı düşünüyoruz" dedi.

Işık, "Yaptığımız düzenlemelerle gücün dengelenmesini sağlıyoruz. Demokratik ülkelerde kuvvet komutanlıkları bakanlığa bağlıdır. Emir komuta zincirini, askerin asli işlerinde, harbe hazırlık, istihbarat, teşkilat, muharebe alanında vb. kesinlikle bozmuyoruz. 28 Şubat darbesi FETÖ'yü bu memleketin başına bela etmiştir" şeklinde konuştu.

Bakan Işık, "Başbakanımızın emriyle pist vurulmamış olsaydı darbecilerin tamamının yurtdışına kaçtığını görmüş olurduk.Demokrasilerde en temel prensip silahı kullanan ile emri verenin ayrı olmasıdır. Kullanan askerdir emri veren sivildir. Türkiye'nin 1960'lı yıllarda yapması gereken düzenlemeler daha yeni yapılıyor hala bazı çevreler karşı çıkıyor. Türkiye'de hiçbir başbakan ordusuna saçma sapan talimat vermez" dedi.

Işık, Askeri birliklerin taşınması ile ilgili olarak ise "Kara Kuvvetlerimizin bize verdiği bilgi, önümüzdeki pazartesi günü ilk sevkiyatı yapacağız" dedi.

Milli Savunma Bakanı Işık, "Şu andaki düşüncemiz Harp Akademileri Komutanlığının, Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğü olarak kullanılması, yani İstanbul'da olacak. "Hükümetimiz, askeri liselerin kapatılması kararını verdi ve KHK ile yürürlüğe girdi. Bu binaların nasıl değerlendirileceği konusunda henüz hükümet düzeyinde alınmış bir kararımız yok. Kuleli'den mezun olan pek çok insanımız, subayımız var, bunların hatıralarının bizim açımızdan önemli olduğunu bilmenizi isteriz. Buranın yine eğitim için kullanılması noktasında bizim bakanlığımızın hükümetimize bir önerisi olacak ama nasıl kullanılır konusunu tabii ki hükümet düzeyindeki çalışmalardan sonra netleştiririz" dedi.

TUSKON'a FETÖ operasyonu! Ünlü patronlara gözaltı

 

FETÖ'den alacağı olanlar için 60 günlük süre

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)