E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem Işıkhan: Gündemimiz asgari ücrette enflasyon yükünü hafifletmek---

Işıkhan: Gündemimiz asgari ücrette enflasyon yükünü hafifletmek

 Işıkhan: Gündemimiz asgari ücrette enflasyon yükünü hafifletmek
29 Eylül 2023 - 15:41 borsagundem.com

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, asgari ücrete ilişkin "Yıl sonunda asgari ücrette enflasyon yükünü hafifletmek adına önemli bir gündemimiz var." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun (TİSK) düzenlediği Çalışma Hayatı İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Orta Vadeli Program'ın ekonominin yol haritasını net bir şekilde ortaya koyduğunu anlattı.

Ekonomide birinci önceliklerinin tüm vatandaşların refahını mümkün olan en üst seviyeye çıkarmak olduğunu vurgulayan Işıkhan, "Bu bağlamda enflasyonun getirmiş olduğu yükü azaltmak hepimizin ortak hedefidir. Dolayısıyla yıl sonunda asgari ücrette bu yükü hafifletmek adına önemli bir gündemimiz olduğunu da sizinle paylaşmak isterim. Gerek sizlerle gerek işçilerimizin temsilcisi konumundaki konfederasyonlarla istişare içinde olacağız. Bu süreçte de karşılıklı anlayış ve işbirliğini teşvik etmeye davet edeceğiz." diye konuştu.

Bakan Işıkhan, ancak sosyal diyalogla iş dünyasının güçlendirilebileceğini, işçilerin hak ettikleri yaşam koşullarına kavuşmalarının desteklenebileceğini, sürdürülebilir büyüme ve istihdamın da bu şekilde gerçekleştirilebileceğini söyledi.

İşverenler ile işçilerin aynı gemide yol aldığını dile getiren Işıkhan, "Her iki taraf da ülkemizin refahına katkı sağlamak için önemli rolleri yerine getirmektedir. Bu nedenle gelecekteki zorlukları aşmak ve ekonomik istikrarı sürdürmek için birlikte çalışmamız ve içinde bulunduğumuz koşulların özellikle sabit gelirli çalışanlar açısından ne denli zor olduğunu da dikkate almamız gerektiğini sizlerle paylaşmak isterim." ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, şöyle konuştu:

"Sonuç olarak aralık ayında başlayacak 2024 yılında geçerli olacak asgari ücret artışı ile ilgili çalışmaları sizlerle ve işçi sendikaları konfederasyonlarımızla istişare halinde sürdüreceğiz. Çalışma hayatımızın vazgeçilmez sosyal ortaklarını desteklemek üzere biz de bakanlık olarak gerekli adımları atmaya hazırız. Ancak bu sürecin başarılı bir şekilde sonuçlanması için sosyal diyalog kilit bir kavramdır. Birlikte çalışarak iş dünyamızı güçlendirebilir, işçilerimizin yüzünü güldürebilir ve ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayabiliriz. Ben hem işçinin hem de işverenin bakanıyım. Haklarınızın ve sorunlarınızın takipçisiyim."

Kabine toplantısının gündemi emekli maaş zammı

 

Bakan Işıkhan'dan memur maaş zammı açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azmi01 Ekim 2023 17:18

    Milyonlarca sığınmacının tüketiminin enflasyonun , işsizimin işini aldıkları için işsizimin arttığını bilmeyen yok. Ucuz ,ş gücü çalıştıranların sigorta primi ve vergi kaybına yol açtığını bilmeyen yok. Üstüne üstlük okuduğum kadarıyla bir kamu bankasının kredi alacaklara ,sığınmacı çalıştırması karşılığında talebine olumlu cevap verebileceği ... üff moralim bozuldu ya

  • DOĞRU01 Ekim 2023 16:07

    son üç senede ekonomi 25 yıl geriye gitti, bundan sonra ayarları tutturmak çok zor ,deniz bitti ,ne verirseniz ondan daha fazla alım gücü düşüyor,çünkü olmayan birşeyi veriyorsunuz,ayrıca bu ülkeye milyonlarca göçmen soktunuz bununda bir bedeli var...

  • borsacı30 Eylül 2023 15:12

    halk uzaydan gelmiyor enfasyonun tek sebebi sürekli kaşılıksız para basmaya artık dur deyin seçim yaklaştı yine har vurup harman savurmayın mecliste 600 vekile çifter yada 3.4 yerden maaş verirken onur duyup askeri ücretliye emekliye zalim kesilmeyin ekenomiyi adam gibi yönetin yada ithal ekenomist  bulun.

  • Mucise Reis ;)30 Eylül 2023 10:40

    Asgari ücret ile 1 ay ömrü boyunca çalışmayan biri.. asla ve asla asgari ücret çözümü üretemez.  asgari ücret alan aileleri ziyaret edip gizli olarak tabi şow değil, onların asli sorunlarını görmeyen biri asla çözüm üretemez... Türkiye geçmişte herşeyi başardı. Çanakkale derler hemen. ama o mermi altında sperde duran hepsi ve tam kadro idi. şimdi yokluğu çeken ücretli, yönetiyomdiyenler yüksek tepelerde sarayda görevli yetkili :D  o bakımdan asla kalıcı çözüm olmaz. anca geçici ucunden, kenarından, günü atlatan Allaha emanet adımlar görmek olası. ama yine et alamaz, ailece dışarda çay içemez evden işe, işten eve giden ev hayalı kuramayan bir sistem düzen süğrecek. mucize beklemeyın. siz seçtiniz siz sönetiliyorsunuz

  • haydar30 Eylül 2023 15:09

    çok biliyorsan ve götüne güveniyorsan geç ve yönet oradan yazmakla olmaz.

  • Mucise Reis ;)30 Eylül 2023 10:29

    millet memnun. devam edin bence. 

  • E.g.30 Eylül 2023 10:22

    KKTC DE 1 TEMMUZ 2023 TEN GEÇERLİ BRÜT ASGARİ ÜCRET 18103 TL NET 15750 TL BİZDE NEDEN DAHA DÜŞÜK UYGULANIYOR?

  • haydar30 Eylül 2023 15:08

    sen geri zekalısın galiba kktc de hep öyle yüksek bunu anana yada babana sorabilirsin cancazım  onlar sana anlatıversin ki cahil durumuna düşme :D  :D  :D  :D 

  • VT30 Eylül 2023 00:28

    vedat efendi eveleyip gevelemeyi bırakın artık.Bırakın bu boş lafları.Somut,gerçekçi halkın sorunlarını çözecek adımlar hızla,acil olarak atılmalı.Belliki bu işi yapamaz hale geldiniz.Halk gerekli cevabı verecek.

  • Vatandaş 29 Eylül 2023 20:00

    İşveren fedakarlık yapabilir ama asgari ücretli ve emeklilerin büyük bölümünün durumu çok kötü ..Görevinizi yapamıyorsanız bırakın bu kutsal görevi ..

  • Muhammed 29 Eylül 2023 18:12

    Birazda emeklilerinize sahip çıkın, boşuna yüksek maaş için yüksek primler ödemişiz. Herkesin hakkına göre emekli maaşı verin,sadaka istemiyoruz.

  • asena29 Eylül 2023 16:58

    yılsonunu beklesenizde şimdi versenizde artık akp bitti hiç şansınız yok oymoy yokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

  • Sos29 Eylül 2023 16:26

    En düşük memur maaşnı 33 bin yaptınız. Asgari ücretide 20 bin yaparsınız artık.İstanbulda en kötü ev kirası 10 binden başlıyor.