E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIŞİD'li teröristler Türkiye'ye doğru kaçıyor---

IŞİD'li teröristler Türkiye'ye doğru kaçıyor

IŞİD'li teröristler Türkiye'ye doğru kaçıyor
20 Ağustos 2016 - 12:02 borsagundem.com

Menbic'ten çıkarılan teröristler, yanlarına rehin aldıkları sivillerle birlikte Cerablus doğru kaçarken havadan görüntülendi.

Suriye'nin Halep kentine bağlı olan ve 2014 yılından beri IŞİD kontrolünde olan Menbic'in 70 gün süren operasyondan sonra IŞİD’ten geri alınmasının ardından, ilçeden yanlarına sivilleri alarak kaçıp Cerablus yönüne doğru kaçan IŞİD’lilerin havadan çekilen fotoğrafları yayınlandı.

Operasyonda etkin rol oynayan Demokratik Suriye Güçlerinin resmi Twitter hesabında yer alan fotoğraflarda araçlarla kenti terk eden IŞİD’lilerin olası hava saldırısına karşı sivilleri yolda her iki yanlarında yürütülerek kalkan olarak kullandıkları görülüyor.

Uzun bir konvoy şeklinde ilçeden ayrılan IŞİD’lilerin, kaçarken havada koalisyon uçakları ve insansız hava araçları tarafından gözetlendikleri ortaya çıktı.

ABD Bağdat Koalisyonu Sözcüsü Albay Chris Garver üç gün önce yaptığı açıklamada, Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) kenti geri alacağı belli olduğunda, 100-200 IŞİD’linin araba ve kamyonlarla kaçtıklarının görüldüğünü açıklamıştı. Garver, Menbic’ten kaçan IŞİD’çilerin Türkiye’ye geçip geçmedikleri yönündeki soruya "Bunu tartışmak istemiyorum" yanıtını vermişti.

Garver, yüzlerce IŞİD militanının kentten kaçtığını ancak ABD’nin birlikte çalıştığı sahadaki güçlerin sivil kayıplara yol açmamak için rehinelerle hareket eden konvoya müdahale etmediğini söylemişti.

Terör örgütü IŞİD, Menbic'ten neredeyse tüm yaz mevsimi boyunca devam eden operasyonlarla çıkarılabildi. Örgütün Suriye topraklarında kontrol ettiği en önemli kent Rakka. DHA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)