E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIŞİD’in Mare işgali sona erdirildi---

IŞİD’in Mare işgali sona erdirildi

IŞİD’in Mare işgali sona erdirildi
09 Haziran 2016 - 10:14 borsagundem.com

Terör örgütü IŞİD’in Türkiye sınırı yakınındaki Azez ile bu kentin güneyindeki Mare arasındaki koridoru işgali sona erdirildi.

Türk güvenlik kaynakları, sınırda konuşlu Türk topçu birliği ile koalisyon güçlerinin hava harekatları ve Türkiye’nin destek verdiği Özgür Suriye Ordusu unsurlarının saldırıları neticesinde, Mare - Azez arasındaki IŞİD’in işgal altında tuttuğu Kafer Kalbayn, Cibrin, Faydiyah, Sındıf, Kara Köprü, Dudiyen, Kafer Brişa ve Kafer Şsus köyleri örgütün elinden geri alındı. Bölgeden IŞİD’in temizlenmesi sonucu Azez-Mare koridoru açıldı.

Bu arada IŞİD tarafından Suriye’den Türkiye’ye dün atış yapma hazırlığında olduğu belirlenen ve sınırda konuşlu hedef tespit sistemleriyle tespit edilen 14 IŞİD hedefine 61 adet Fırtına topu ile atış yapıldı. Koalisyon uçakları ile de hava harekâtı icra edildi. Yapılan atışlar ve hava harekâtı neticesinde, ilk tespitlere göre 18 IŞİD terör örgütü mensubu öldürüldü, örgüte ait 2 silahlı araç, bir top mevzii ve 1 savunma binası imha edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)