E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​IŞİD’in keskin nişancısı indirildi---

​IŞİD’in keskin nişancısı indirildi

​IŞİD’in keskin nişancısı indirildi
06 Kasım 2014 - 02:15 borsagundem.com

Kobani’de IŞİD’in keskin nişancısı etkisiz hale getirilirken IŞİD kuşatması da peşmerge desteği ile giderek zayıfladı. Siviller kente dönüyor

Kobani’de IŞİD’in keskin nişancısı etkisiz hale getirilirken IŞİD kuşatması da peşmerge desteği ile giderek zayıfladı. Siviller kente dönüyor sivillerin kente geri dönmesinin de hızlandığı bildirildi.

Kobani-Suruç sınırında bulunan Rûdaw muhabiri, YPG ve Peşmerge Güçleri’nin düzenlediği operasyonda, IŞİD’in kanas marka suikast silahı kullanan keskin nişancısının öldürüldüğünü bildirdi.

Koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da, saat 18.30 sıralarında IŞİD hedeflerine üç saldırı düzenledi.

Saldırılardan biri Kobani kent merkezindeki Kaniyê Kurdan Mahallesi’ne, biri kentin doğusunda bir köye, biri de güneydoğudaki mevzilere yapıldı.
Hava saldırısıyla kooridenli olarak karadan operasyon düzenleyen YPG savaşçılarıyla Peşmerge Güçleri, IŞİD’e ait iki aracı imha etti.
Mevzide, intihar saldırısı düzenlemeye çalışan bir IŞİD’li de Kürt Güçleri tarafından farkedilip öldürüldü.

PEŞMERGEDEN FÜZE VE TOP YAĞMURU

Peşmerge Güçleri, Rojava’nın Kobani kentindeki IŞİD mevzilerine bugün öğle saatlerinde yoğun top ve füze saldırısı başlatmıştı.
ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun savaş uçakları da, Kobani’nin 20 kilometre batısında bulunan ve IŞİD’in Rakka’dan takviye güç ile silah ve mühimmat getirttiği yolun üzerinde bulunan Xerabisan köyündeki hedefleri bombalamıştı.
Halk Savunma Birlikleri (YPG) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) savaşçıları da, Kobani – Halep karayolunda IŞİD mensuplarına saldırı düzenliyor.
IŞİD örgütü, dünden bu yana Kobani’de saldırılara karşılık veremiyor.
 
KOBANİLİLER GERİ DÖNÜYOR

Öte yaandan, Kobani'deki IŞİD kuşatması YPG'ye gelen peşmerge desteği ile giderek zayıflarken, sivillerin kente geri dönmesinin de hızlandığı bildirildi.
BBC'ye konuşan şehirdeki bir sivil, çatışmalarda Kürt güçlerinin üstünlük kurmaya başlamasıyla birlikte 2000'e yakın sivilin geri döndüğünü açıkladı.
Kobani'den BBC Farsça'ya bilgi veren Roşan İso adlı sivil, "Bir süre önce kentte 1500 sivil vardı son dönemde bu rakam 2800-3000'e çıktı" dedi.

Şehirdeki son durum hakkında çarpıcı bilgiler veren Roşan İso, şöyle dedi:
“Birçok Kobanili, mülteci kamplarında yaşamaktansa kentlerine geri dönüyor.  Kentte savaşçı olmayan kadınlar da var. Yaralılara bakıyor, elbiseleri yıkıyorlar. Evimden IŞİD bölgesine doğru 500 metre güvenli. Sonra bir ara bölge var. 700 metre sonra da IŞİD. Sivillerin geri dönmeye başlaması kentte morali yükseltti.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)