E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIŞİD'in 'enformasyon bakanı' öldürüldü---

IŞİD'in 'enformasyon bakanı' öldürüldü

IŞİD'in 'enformasyon bakanı' öldürüldü
17 Eylül 2016 - 10:21 borsagundem.com

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), koalisyon güçlerinin Suriye'de düzenlediği hava saldırısında, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün önde gelen liderlerinden birinin öldürüldüğünü açıkladı

Pentagon Sözcüsü Peter Cook yaptığı yazılı açıklamada, Rakka yakınlarında öldürülen ve "Dr. Vail" olarak bilinen Vail Adil Hasan Selman El Fayad'ın "IŞİD'in enformasyon bakanı" olduğunu belirtti.

Peter Cook, "Vail, IŞİD'in işkence ve infazlarını gösteren terör propagandası videolarının prodüksiyonundan sorumluydu" dedi.
Cook, IŞİD'in Yüksek Şura Konseyi üyesi de olduğunu belirttiği Vail'in, 7 Eylül'de öldürüldüğünü duyurdu. Hava saldırısının düzenlendiği Rakka, IŞİD'in Suriye'deki merkezi olarak biliniyor.

IŞİD SÖZCÜSÜ DE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Pentagon bu hafta daha önce de, IŞİD Sözcüsü Muhammed El Adnani'nin 30 Ağustos'ta Suriye'nin kuzeyinde düzenlenen bir hava saldırısında öldürüldüğünü açıklamıştı. Peter Cook, Muhammed El Adnani ve Vail Adil Hasan Selman El Fayad'ın birlikte çalıştıklarını kaydetti. Cook ayrıca ABD'nin, IŞİD 'in tamamen ortadan kaldırılması için ortaklarıyla çalışmayı sürdüreceğini vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • SİYASET CEMAAT SİYASİ İLİŞKİLER VE TERÖRİZM17 Eylül 2016 23:09

    ENTERESAN OLAN KONU BAZI AKP Lİ VE BU AKP NİN ADIYAMAN CEMMATİNE BAĞLI YAPILAŞMALARI NEDEN ISID I MERAK EDİYOR VE BU ISID NASIL ORTAYA CIKTIĞI KONUSUNDA.. ADIYAMAN CEMMATİ DEŞİFRE OLMAKDANMI CEKİNİYOR..HİZBULLAH NERDE