E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIŞİD'i bu roketler vuruyor---

IŞİD'i bu roketler vuruyor

IŞİD'i bu roketler vuruyor
27 Ekim 2015 - 16:15 borsagundem.com

Suriye ordusu IŞİD'e karşı kullandığı termobarik roketin görüntülerini ilk kez yayınladı

Suriye ordusu Esad’ın kalesi olan Lazkiye şehrinin kuzey doğusundaki IŞİD hedeflerine karşı kullandığı “termobarik roket'in görüntülerini ilk kez yayınladı.

RIA Novosti’nin haberine göre; Suriye ordusu Lazkiye yakınlarındaki dağlarda mevzilenen IŞİD militanlarına karşı TOS-1A Solntsepyok tipi termobarik roketler ve roket fırlatıcıları kullandı.

Rus yapımı TOS-1A Solntsepyok roketleri, özellikle vadi, yüksek tepe, ormanlık alan ve mağaralar gibi alanlarda mevzilenen kalabalık hedeflere karşı kullanılıyor.

Geçen haftalarda çıkan haberlerde, Rusya'nın en öldürücü silahları arasında gösterilen TOS-1A sistemlerini Suriye'ye konuşlandırdığı öne sürülmüştü. 

Bazı ordularda genelde güdümlü sistemle yalnızca nokta hedeflere yönelik kullanılan termobarik bombaların, Suriye ordusu tarafından çok namlulu roket rampalarıyla geniş bir alanı rastgele dövecek şekilde kullanıldığı görülüyor.

TERMOBARİK BOMBA NEDİR?

Yüksek yanıcılığa sahip bir maddeyle donatılan termobarik bombalar hedefin durumuna göre önceden ayarlanmış bir yükseklikte patlıyor ve ortaya çıkan dev alev topunun yarattığı basınç dalgası 3-4 kilometre çaptaki bir alanda bulunan tüm canlıları öldürürken, patlayan bomba havadaki oksijen ve azotu da vakum gibi emerek kurbanların ciğerlerini parçalıyor. Bu arada patlamanın merkezinde oluşan bin derecelik ısı da belli bir alandaki her şeyi yakıyor. 

DÜŞMAN İÇİN HAYATI CEHENNEME ÇEVİRİYOR

International Business Times'da yer alan bir haberde, ABD'li gazeteci Jake Swearingen'in Volgograd'da yapılan bir askeri tatbikat sırasında kullanılırken gördüğü TOS-1A sistemine dair izlenimleri yer alıyor. Popular Mechanics'e çalışan Swearingen, söz konusu silahın düşman için hayatı cehenneme çevirebileceğini söylüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)