E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIŞİD, sınırda 5 köyü ele geçirdi---

IŞİD, sınırda 5 köyü ele geçirdi

IŞİD, sınırda 5 köyü ele geçirdi
19 Mayıs 2016 - 16:38 borsagundem.com

IŞİD Halep'in Azez ilçesinin güneydoğusunda bulunan 5 köyün kontrolünü ele geçirdiği bildirildi

IŞİD Halep'in Azez ilçesine bağlı 5 köyün kontrolünü eline geçirdi. Suriye Ordusu'nun da Şam yakınlarında stratejik bir kasabayı aldığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, IŞİD muhaliflerle girdiği yoğun çatışmalardan sonra, Azez ilçesinin güneydoğusunda yer alan Feriziye, Yahmul, Bil, Cariz ile Şeyh Rih köylerinin denetimini tekrar ele geçirdi.

Geçen hafta muhalifler ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının hava desteğiyle söz konusu köylerin kontrolünün denetimini sağlamışlardı. Örgüt, muhaliflerin Azez'in doğusundaki muhaliflerin kontrolündeki köylere bomba yüklü araçlarla ve sızma operasyonu yaparak ele geçiriyor.

SURİYE ORDUSU ŞAM YAKINLARINDA STRATEJİK BİR KASABAYI ALDI

BBC Türkçe'nin haberine göre İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Suriye ordusunun Lübnanlı Şii hareket Hizbullah'ın da yardımıyla, Şam yakınlarındaki stratejik bir kasabayı aldığını duyurdu.

Ordu ve müttefiklerinin, Ceyş ül-İslam ve Faylak er-Rahman adlı isyancı örgütler arasındaki çatışmadan faydalanarak etkili saldırılar düzenleyip Deyr es-Esafir kasabasını ele geçirdikleri bildiriliyor. Suriye'deki muhalif gruplara yakınlığıyla bilinen Gözlemevi'nin başında bulunan Rami Abdulrahman, isyancıların Deyr es-Esafir'deki savaşçılarını cepheye gönderdiğini, orduyla birlikte hareket eden güçlerin de kasabaya, "hava gücü ile desteklenmiş şiddetli saldırılar düzenlediğini" söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)