E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIŞİD kaçırdığı Türk askerinin fotoğraflarını yayınladı---

IŞİD kaçırdığı Türk askerinin fotoğraflarını yayınladı

IŞİD kaçırdığı Türk askerinin fotoğraflarını yayınladı
22 Nisan 2016 - 20:15 borsagundem.com

IŞİD bu ay yayınladığı Konstantiniyye dergisinde geçen sene kaçırdığı Türk askeri Serter Taş’ın resimlerini yayınladı.

IŞİD, Suriye’nin Rakka kentinde Türkçe olarak aylık yayınladığı Konstantiniyye dergisinin son sayısında, geçen sene Kilis sınırında kaçırdığı Iğdır nüfusuna kayıtlı 22 yaşındaki Türk askeri Serter Taş’ın fotoğraflarını yayınladı. IŞİD, Rakka kentindeki bir hapishanede tuttuğu askerle yaptığı röportajı bir sonraki sayıda yayınlayacağını belirtti. Dergide askerle yapılan röportaj konularının başlıklarına da yer verildi.



NE OLMUŞTU?

IŞİD, Türkiye’de tutuklu olan militanlarının serbest bırakılması ve Türkiye’nin kendilerine yönelik operasyonları durdurması için 1 Eylül’de 1 Türk askerini şehit etmiş ve 1 askeri de kaçırmıştı. Kilis'in Yavuzlu köyü sınırları içerisinde bulunan Şehit Mehmet Hudut Karakolu'nda görev yapan Taş, yaralanmasının ardından 18:00 sularında Türkiye sınırına gelen IŞİD militanları tarafından silahıyla birlikte kaçırılmıştı. Genelkurmay Başkanlığı ve Kilis Valisi, Taş’ın kayıp olduğunu açıklamış ve askerin IŞİD tarafından kaçırdığı öğrenilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)