E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIŞİD İstanbul'u fethedeceğini açıkladı---

IŞİD İstanbul'u fethedeceğini açıkladı

IŞİD İstanbul'u fethedeceğini açıkladı
20 Haziran 2014 - 09:15 borsagundem.com

IŞİD'in Suriye ve Irak gibi, Türkiye’yi de 'cihat alanı' ilan ettiği ortaya çıktı

Türkiye’nin Musul’daki konsolosluğunda bulunan personeli rehin alan Irak Şam İslam Devleti (İŞİD) örgütünün, Suriye ve Irak gibi Türkiye’yi de cihat alanı ilan ettiği ortaya çıktı. 

Taraf'ın haberine göre, IŞİD’in Türkiye yöneticilerinin Suriye’deki iç savaşın sona ermesinin ardından İstanbul başta olmak üzere Türkiye’de büyük eylemlere imza atmaya hazırlandıkları belirlendi. Hatta bazı IŞİD yöneticilerinin, “İnşallah İstanbul’u da alacağız” sözleri teknik takibe takıldı.

Türkiye’de yaklaşık iki yıldır cihat için militan toplayan IŞİD’in, Türkiye’ye ilişkin eylem planları da yaptığı ortaya çıktı. Bu konudaki bilgi ve belgeler Ocak ayı içinde örgütün Türkiye ayağına ilişkin yapılan operasyonda elde edildi. Van merkezli olarak düzenlenen ve İstanbul, Adana, Gaziantep, Kilis, Kayseri’ye de sıçrayan operasyonda onlarca IŞİD üyesi gözaltına alınmıştı. Operasyonda Türkiye’nin en büyük IŞİD hücrelerinin liderliğini yapan Halis Bayancuk da yer aldı.

KAMPTA ÇEKİLMİŞ GÖRÜNTÜLER ÇIKTI

Operasyonda, Bayancuk’un, Suriye’deki kamplarda çekilmiş bazı görüntüleri de ele geçirildi. Görüntülerin, Türkiye’den örgüte katılan üyelere verilen dersleri içerdiği görüldü. Örgüt üyelerine yönelik yapılan konuşmaların kayıt altına alındığı belirlendi. Kayıtların incelenmesinin ardından ise Bayancuk’un, Türkiye’nin de Suriye gibi cihat alanı ilan edildiğine yönelik sözlerinin bulunduğu belirlendi. CD’lerde Bayancuk’un, “Suriye’nin fethedilmesinin ardından sıra Türkiye’ye gelecek. İstanbul’da alacağı inşallah” demesi dikkat çekti.

Yine operasyonda ele geçin bilgi ve belgelerden örgütün, çatışma yöntemleri hakkında da bazı ipuçları elde edildi. Buna göre, örgüt öncelikle yönetim boşluğu bulunan ülkeleri belirliyor. Ve bu ülkelerle ilgili olarak, cihat kararı alınıyor. Cihat kararı alınan ülkelere ise silahlı birlikler gönderiliyor.

Örgüt üyeleri, belirli isimler altında faaliyet gösteren hücrelerde ikamet ediyor. Ve evlerden, günlük veya haftalık olarak eyleme çıkılıyor. Eylemler sırasında ölenler ise “şehit” kabul ediliyor. Ve ölüm, tüm örgüt üyelerinin ulaşmak istediği son nokta olarak görülüyor. Kayıtlarda, örgütün bugüne kadar Afganistan, Pakistan, Irak, Suriye, Somali, Yemen ve Sudan’ı cihat bölgesi ilan ettiği tespit edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • işid arsa fiatları uçuk20 Haziran 2014 18:57

    Bu denyo lar nerden türer cahillik başa bela..müslüman okumalı hemde en yükseğini ki böyle cahil rezil olmasın...ancak giderek bizim toplumda cahilleşiyor...

  • oktaydoganer20 Haziran 2014 13:38

    YÜCE ALLAHIM aklınızı almış inşallah canınızı da alır

  • misafrri20 Haziran 2014 12:12

    gönderdiğin birinci orduyu yenecez ikinci orduyuda Cibril herastada toprağa gömecek adi süfyani

  • cengiz20 Haziran 2014 11:51

    beyler ben bunlara kızmıyorum bunlar bir avuç köpek sürüsü ben bu köpekleri konuşturana kızıyorum bu ülkenin bir karış toprağına el sürcek adamın alnını karışlarız evel Allah bizim daha nasıl bi ırk olduğumuzu değil bu bir avuç köpek sürüsü bütün dünya öğrenememiş sıkıyosa maçaları gelsinler biz burdayız

  • muratoglu Y.20 Haziran 2014 11:30

    Bu haberde Isidín kasetleri cikmis böyle söylemisler,bunu sunu yapacaklarmis diye yaziyor,bunlara Türkiyede kimse inanmaz bu kasetler veya Tapeler hepsi olsa olsa montajdir ve iside karsi bir komplodur.Bunlari yazanlarin üzerine gitmemiz lazim ve nerede bulunuyorlarsa oraya girip cikarmamiz lazim bu memleketimize bir ihanettir.Bunun hesabini sormamiz lazim.Ben hükümetimize karsi cikan Tapelere inanmayan yüzde 43 vatandaslarindan biri olarak diyorumki lüften uyanik olalim böyle tape kaset gibi seylere inanmayalim.

  • kaptan20 Haziran 2014 11:26

    masum insanları öldüren bu o çocukları,yarın Amerikan askeri gelsin hepsi arazi.

  • I.M20 Haziran 2014 11:20

    elinde silahi olan basimiza kral kesiliyor. elindeki üc merminle ancak siz kendinizi vurursunuz. bekleyelim ve görelim

  • Fatih20 Haziran 2014 10:09

    yavaş gel ışid g.de pişik çıkarıcaz :D

  • ANK20 Haziran 2014 09:55

    E hadi bakalım Sınırdan içeri bir adım atın da görelim

  • piyon bunlar20 Haziran 2014 09:38

    piyon olduklarını da israil'den başlamayarak gösteriyorlar, eğer feth olacaksa kudüs olmalıdır senin amacın Türkiye yahudi hristiyan mı pislik herif neyi fethediyorsun sen burayı fetheden zamanında fethetmiş kurtuluş savaşıyla da çift dikiş olmuş sen neden bahsediyorsun! yiyorsa romayı fethet şer odağı romayı yok orası uzak hem de yemiyor diyorsan dibindeki şer odağını fethet siz de aynı iran gibi dümencisiniz! yahudi hristiyana rüzgar yapıp müslüman katledersiniz sizi artık yemiyor kimse!

  • Metin20 Haziran 2014 09:31

    Tavsiyem Haliçten yağlı urganlarla kayıkları geçirip surları savunmasız noktadan delmeleri gerekir.Ancak öyle fethedildik Istanbul,ama bunlarda o akıl ve yürek var mı?İstanbul bir kere fethedilir o da 1453 de oldu.

  • Tcpeker 20 Haziran 2014 09:27

    Bizde sevinelim askerimiz polisimiz var diye heyyyy gidi heyyy :))

  • kemal kemal20 Haziran 2014 09:27

    Fazla gaza gelmişsiniz sizi gidi piyonlar.

  • baturayersin20 Haziran 2014 09:26

    İSRAL YANINDA SIKIYORSA GİRSENE MÜSLÜMANSINYA HESAPTA

  • burak20 Haziran 2014 09:26

    radikal islam Türkiye'yi de tehdit eder hale geldi.Lanet olsun