E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIŞİD camileri yerle bir etti---

IŞİD camileri yerle bir etti

IŞİD camileri yerle bir etti
06 Temmuz 2014 - 08:02 borsagundem.com

Cihatçı IŞİD örgütü, Suriye’de yaptığı gibi Irak’ta da Şii camilerini yıkıyor.

Irak’ın Musul kenti ve diğer bazı Sünni bölgelerini kontrol eden terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ülkedeki cami ve türbeleri yıkmaya başladı. Fransız haber ajansı AFP’nin örgütün sosyal medya hesaplarından elde ettiği görüntülerde, başta Musul olmak üzere birçok yerde bulunan mezar, Şii camileri ve türbelerin buldozerle yıkıldığı göze çarptı. Örgüt en az dört Sünni veya Sufi türbesi ile altı Şii camiini yıktı. IŞİD, Musul ve Telafer’de bazı cami ve türbeleri de dinamitle patlattı.

İnternette paylaşılan fotoğrafların yanına ise, “Ninova eyaletindeki türbeleri yıkıyoruz” cümlesi yazıldı. AFP’ye konuşan Musullular ise yıkımı doğruladı. Ajansa konuşan Iraklılar Ninova eyaletindeki iki katedralin de yıkıldığını söyledi. AFP’ye konuşan Musullu Ahmed adlı vatandaş (51), “Bu türbeler bize babalarımızın, dedelerimizin mirasıydı. Çok üzgünüz” dedi.

IŞİD geçtiğimiz günlerde de, “Allah’a yemin olsun eğer Suudi arabistan’ı fethedersek Allah’tan başkasına ibadet edildiği için Kâbe’yi yıkacağız” tehdidinde bulunmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ramazan06 Temmuz 2014 16:59

    çağımızın haşhaşileri at habı saldır 2 askerimizide şehit etmedilermi siz islama mülümanlığa kurban olun piskopat katiller

  • dlbyz06 Temmuz 2014 16:57

    paraya ibadet ve mevkiye ibadet var diye yapılıyor zannedersem dinimizde eşitlik var ama iş sınıf makam raraya döndü haksız değiller gibi

  • Metin06 Temmuz 2014 16:53

    Bunlar tamamiyle dış misyonerlerin paralı askerleri ve hiç biri Müslüman değil.İçlerinde karışık ırklardan parayla tutulmuş ve Anti-İslamcı misyonerlerin Islamiyetin hızlı yayılışını engellemek için Servet ödediği paralı askerler.Her sakal bırakan ve Tekbir getiren Müslüman olsaydı misyonerler ve siyonistler aç kalırdı.Bunları besleyen de gizli servisler ve Yahudi hristiyan ittifakı.

  • ömer muhtar06 Temmuz 2014 16:48

    bunlar eğtim almamış müslüman örgüt finasörleri esat israil ingiltere avrupa mısır sisi amerika .hiç israili kınayan varmı hepsi müslüman düşmanı gibi davranıyor.

  • komando06 Temmuz 2014 16:29

    moğul türkleri diye bir şey yoktur, kafatascı eyyp1978

  • Arslan06 Temmuz 2014 14:08

    Bu selefi örgütün taşıdığı tehlikenin farkında mısınız?Deseler ki Allah Resulunün hahalihayatında Kabede putlar vardı bu aşikar.Hz Muhammed SAV Mekkeyi fethetti.Putları yıktı.Kabeyi değil.Hem bilmez misiniz ki Peygamberimiz daha doğmadan Kabeyi yıkmak isteyen Ebrehe ye ne oldu?

  • eyyp197806 Temmuz 2014 14:04

    bunlarda moğul türklerine benziyorlar

  • vatandaş06 Temmuz 2014 13:25

    islami terör yeryüzünde en büyük tehlike..arap kültürünü hiç benimsemedik zaten

  • ALİ06 Temmuz 2014 12:50

    BU NASIL MÜSLÜMANLIK BÖYLE. ADAMLAR KABE Yİ YIKMAK LA TEHDİT EDİYORLAR.