E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİşgalci Ermeni askerleri cepheden kaçıyor---

İşgalci Ermeni askerleri cepheden kaçıyor

İşgalci Ermeni askerleri cepheden kaçıyor
02 Ekim 2020 - 17:36 borsagundem.com

Ermenistan ordusunun askeri mühimmatlarını bırakarak mevzileri terk etmesinin ardından Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, çatışmaların sürdüğü Dağlık Karabağ bölgesinde AGİT öncülüğünde gerçekleşecek bir ateşkese hazır olduklarını açıkladı.

Azerbaycan'ın, topraklarını işgal etmeye çalışan Ermenistan’a yönelik mücadelesi 6’ncı gününde başarıyla devam ediyor. Çatışmalarda ağır kayıplar veren Ermenistan ordusu askeri mühimmatlarını bırakarak mevzileri terk ederken, Erivan yönetiminden de geri adım geldi.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "1994-1995'te imzalanan anlaşmalara dayanarak AGİT Minsk Grubu arabuluculuğunda ateşkes için hazırız" ifadeleri kullanıldı.

Azerbaycan yetkilileri daha önce yaptıkları açıklamalarda, ateşkesin tek koşulunun Ermenistan'ın işgal ettiği topraklardan çekilmesi olduklarını söylemişlerdi.

AGİT'e bağlı Minsk Grubu, 1992'de Azerbaycan ile Ermenistan arasında ateşkes sağlanmasına öncülük etmişti. Minsk Grubu'nu oluşturan ABD, Rusya ve Fransa'nın liderleri de dün bir açıklama yaparak tarafları ateşkese davet etmişti.

AGİT Minsk Grubu, 1992'de Azerbaycan ve Ermenistan'ın Dağlık Karabağ anlaşmazlığında çözüm bulmaları amacıyla kurulmuştu. Grubun eş başkanlığını ABD, Fransa ve Rusya yapıyor. Grupta, Belarus, Almanya, İtalya, Portekiz, Hollanda, İsveç, Finlandiya, Türkiye, Azerbaycan ve Ermenistan yer alıyor.

AZERBAYCAN: ERMENİSTAN GÜÇLERİ YERLEŞİM BİRİMLERİNİ HEDEF ALIYOR

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın yerleşim yerlerine saldırı düzenlendiğini açıkladı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, yerleşim yerlerine ateş edilmemesi konusunda defalarca yapılan uyarılara rağmen Ermenistan'ın, Ağdam şehrindeki Hındıristan, Alibeyli, Ahmedagali ve Safarli köylerini yoğun topçu ateşi altına aldığını açıkladı.

Bakanlık, siviller arasında ölü ve yaralıların olduğunu duyururken, Ermenistan'ın Gorus bölgesinden Azerbaycan topraklarına roket fırlatma ihtimali olduğunu, Azerbaycan´ın gerekli önlemleri alacağını kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ilo12 Ekim 2020 14:59

    ateşkesen sadece azerbaycan.ateşkesmeyen ise ermenistan.herzaman olduğu gibi yine kandırıldık ama çaresi belli.ateşe devam.yaşasın azerbaycan.

  • Kıt Akıllı02 Ekim 2020 18:05

    Yalnız kaçmayı mı? Çok yakında uçmayı da öğrenecekler.

  • cg02 Ekim 2020 17:57

    okıe dokıe, ermeni gibi konuştun.

  • Okie Dokie02 Ekim 2020 17:45

    Ne demek ateşkes? Hay sizin yapacağınız savaşa.

  • Aks1502 Ekim 2020 21:18

    Okie senin elemanların Azerbeycana silah satmış. Ne iş

  • EKRİST02 Ekim 2020 20:42

    okie dokie israil vatandaşı imiş.bunları söylemesi gayet doğal.bak hiç sevmediniz iran ermenistan yardım ediyor birde müslüman devlet deriz.iran tam bir terör devleti imiş.

  • Numan02 Ekim 2020 18:05

    Oki sen abdeye git hahamlar Azerbaycan min yanında , ağlama duvarında Ermeni ler yenildin diye dua ediyorlar Ferdinand zamanından, sevmezler Ermenileri