E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİşgal sonrası bir ilk: Kiev'de beşli zirve!---

İşgal sonrası bir ilk: Kiev'de beşli zirve!

İşgal sonrası bir ilk: Kiev'de beşli zirve!
16 Haziran 2022 - 15:55 borsagundem.com

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Werner Iohannis, ve İtalya Başbakanı Mario Draghi, Rusya işgalinden bu yana ilk kez Ukrayna’ya gitti.


Ukrayna'nın başkenti Kiev bugün 4 Avrupa liderini ağırlıyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Werner Iohannis, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve İtalya Başbakanı Mario Draghi, Ukrayna'nın İrpin şehrine ziyaret gerçekleştirdi.

Sabah saatlerinde başkent Kiev'e ulaşan Scholz, Macron, Draghi ile Iohannis, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın ilk günlerinde saldırılara uğrayan Kiev bölgesinde yer alan İrpin'deki yıkımı yerinde gördü.

Avrupalı liderlere, ziyaret esnasında Ukrayna Topluluk ve Bölge Geliştirme Bakanı Oleksiy Çernışov eşlik etti.

Almanya Başbakanı Scholz, burada yaptığı açıklamada, savaşın Ukrayna'da "korkunç" yıkımlara yol açtığını belirterek, "Tüm bunlar, Rusya'nın her şeyi yok etmeyi amaçlayan agresif savaşını gösteriyor. Kararlar alırken bunları hatırlamamız gerekiyor" dedi.

LİDERLER UKRAYNA BAŞBAKANI ZELENSKIY İLE GÖRÜŞTÜ

Macron, Iohannis, Scholz ve Draghi'nin Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile bir araya geldi. Görüşmede, gıda güvenliği, silah ve Ukrayna'ya desteğin sağlanması gibi konular ele alındı.

SAVAŞIN 113. GÜNÜ

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları 113. gününde devam ediyor. Ukraynalı askerlerin teslim olmayı reddettiği Donbas'ın Severodonetsk kentinde yoğun çatışmalar sürüyor.

Rusya'nın yüzde 80'ini kontrol ettiği kent, şu an da savaşın merkez üssü konumunda bulunuyor.

Bununla birlikte, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna’nın işgalinin “Rusya’nın diğer ülkelere ve diğer halkların fethine giden yolu açması gereken ilk adım” olduğunu açıkladı.

ABD’den Ukrayna'ya 1,2 milyar dolar yardım

 

Rusya'dan tahıl ihracatı koridorları açıklaması

 

Rusya'nın enerji gelirleri savaş giderlerini aştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • pazarci16 Haziran 2022 19:26

    dayan aslanim bir arkandan guzel destek veriyoz ,destek verseniz neolacak ulke yerle bir oldu.ayni zamanda rusyaya mesaj vurmaya devam et.ukrayna bitsin rusya iyice zayiflasin