E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomiİşe gir, masraflar benden---

İşe gir, masraflar benden

İşe gir, masraflar benden
09 Ağustos 2013 - 08:30 borsagundem.com

Devlet, sosyal yardımlarla geçinen vatandaşlara, işe girmeleri için yeni bir teklifte bulunmaya hazırlanıyor

Bir süredir Kocaeli ve Denizli’de pilot uygulaması yapılan ve Türkiye’ye yaygınlaştırılması planlanan projeye göre, sosyal yardım alanlar İşkur ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın koordinatörlüğünde bir iş görüşmesine giderse, bu görüşmeye yönelik yol masrafı, hatta işe kabulü durumunda fotoğraf çekiminden sağlık raporuna kadar tüm masraflar üstlenilecek. İşteki 15. gününü doldurduğu tespit edildiğinde de 334 lira cep harçlığı verilecek. Aynı işte 6 ay çalışırsa da “kömür yardımına” hak kazanacak.
Türkiye’de sosyal yardım hizmetleri bilgi sisteminde kayıtlı insan sayısı 23 milyon 668 bine ulaşmış durumda. En temel yoksulluk kriteri olan ve kısa bir süre öncesine kadar “yeşil kartlı” olarak tanımlanan grupta bulunan kişi sayısı ise 10 milyon sınırında. Buna karşın yardım alanların “işe yönlendirilmesi” kapsamında bugüne kadar yapılan çalışmalar sınırlı sonuç verdi.
YILDA 4 KEZ YOL PARASI ALINABİLECEK
Hurriyet'in haberinde yardım alanların iş başvurusunda bulunması ve işe yerleştirilmesi yönünde başlatılan proje kapsamında bugüne kadar sadece 33 bin kişi İşkur tarafından işe yerleştirilirken, 75 binden fazla kişi de meslek edindirme kursuna yönlendirildi. İşkur’un Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’yla yaptığı işbirliği kapsamında uyguladığı projeye göre, sosyal yardım alırken; İşkur’un yönlendirdiği iş görüşmesine giden kişinin yol parası Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından üstlenilecek. Üstelik bir yıl içinde aynı kişinin 4 kereye kadar yol parası alma hakkı olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • QQ14 Ağustos 2013 11:42

    görüşmeye yönelik yol masrafı, hatta işe kabulü durumunda fotoğraf çekiminden sağlık raporuna kadar tüm masraflar üstlenilecek. İşteki 15. gününü doldurduğu tespit edildiğinde de 334 lira cep harçlığı verilecek. Aynı işte 6 ay çalışırsa da “kömür yardımına” hak kazanacak. ohhh ne güzel hayat yangel yat osman ,,, bizde bekleyelim benzin ucuzlarmı bu ülkede diye :)

  • ***q<09 Ağustos 2013 17:12

    Emeklilere zam vermeyin nerede vaşı boşinsanlar var onlara yardım edin bunlara seçim yatırımımı diyorsun biz emekliler seçimlerde ne yapacağımızı biliyoruz.ülkede neredeyse önüne gelene maaş bağlattın ama nedense emeklilere gelince kılı kırk yarıyorsunuz insan düşünür bu emekli olan insanlar hiçdeğilse bu devlete PRİM ödemişler ve emeklio lmuşlar sen bunlara hakkını vereceğine nerede işi gücü olmayan kendilerini fakir göstererek devletten paralar alan hayatta elini işe sürmemiş insanlara bile maaşlar bağladınız sizler kimin parasını kimlere dağıtıyorsunuz yazıklar olsun sizlere.insanları bu ülkede yokluk çektirdiğiniz için ALLAHIN belası skp nin üğzerine olsun AMİNNNNNNN.

  • ?09 Ağustos 2013 10:19

    ya ben şunu anladım. millet köyünden,küçük kasabadan ne varsa sattı, ne varsa oralarda bıraktı terk etti.... büyük şehire geldi... şimdi büyük şehirde işsiz kaldımıda, gidecek bir köyüde kalmadı adam büyük şehirde kısıldı kaldı... geçinemiyor neyapcak ? bakıma muhtaç hale geldi, devletin sıtında KAMBUR YÜK OLDU.ŞİMİ bunları çalıştırmak teşviklemek sorunu çözer mi? hayırrrr.. çözüm nedir? kırsal ortamı desteklemek oda= tarla başı para,arsaya para,teşvik vb.. o da çözum olmadı... çözum nedir? sorunu görmeyen çözum üretemez :)) çözum orada gizli...

  • beklerken öldüren yardımlar09 Ağustos 2013 09:08

    Parayi almak icin 40 kere telefon acariz 3 aydan once vermezler.