E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri Listesiİş Yatırım'ın en çok önerdiği hisseler ---

İş Yatırım'ın en çok önerdiği hisseler

İş Yatırım'ın en çok önerdiği hisseler
22 Şubat 2014 - 12:59 borsagundem.com

İş Yatırım tarafından hazırlanan analiz raporunda en çok önerilen hisseler ve en az önerilen hisseler açıklandı

İş Yatırım en çok önerilen hisseler listesine Aselsan'ı ekledi. Aselsan için değerlendirmede bulunan İş Yatırım, hisse için yüzde 52 potansiyel öngördü.

Aselsan için yapılan değerlendirmede şu detaylara yer verildi:

''Aselsan’ı en çok önerilenler listemize ekliyoruz. Türk Hükümeti’nin yabancı savunma sanayi ürünlerine bağımlılığını azaltmaya ve tüm savunma sanayi projelerinde yerlilik payını arttırmaya yönelik ciddi hedefleri, SSM’nin ajandasındaki önemli projeleri finanse etmek için elinde bulundurduğu yeterli kaynağın bulunması, Aselsan’ın global endüstrinin üzerinde bulunan karlılığı, şirketin müşteri çeşitliliği adına ihracata yönelik stratejisi, global ekonomideki dalgalanmalardan koruyan uzun soluklu savunma sanayi projeleri, AR&GE harcamalarının neden olduğu vergi teşvikleri, ve de zayıf TL’nin de faydasının olduğunu güçlü 2014 finansalları hisse hakkındaki olumlu görüşümüzün ana nedenlerini oluşturmaktadır.  Bütün bunlara ek olarak, Türkiye’nin bugün Sikorosky ile imzaladığı 3.5 milyar dolar büyüklüğündeki Genel Maksat Helikopter programında 492 milyon dolarlık pay alacağının açıklanması hisseyi olumlu etkileyecektir.
Hisse için 11.65 TL olan hedef fiyatımız %52 yukarı potansiyele işaret etmektedir. Dün akşamı kapanış fiyatıyla, hisse 2014T 7.3x ve 2015T 6.8x F/K  çarpanıyla yurtdışı emsallerinin sırasıyla 15.0x ve 13.6x medyanına göre iskontolu işlem görüyor. Hisse aynı zamanda 2014T 7.0x ve 2015T 6.1x Firma Değeri/FAVÖK çarpanıyla yurtdışı emsallerinin 9.2x ve 8.6x medyanına kıyasla da iskontolu işlem görmektedir.''

İş Yatırım ayrıca en çok önerilen hisseler listesinhedef fiyat ve getiri potansiyeli analizlerine de  yer verdi. 2014 yılı tahmini fiyat/kazanç ve piyasa değeri/defter değeri oranları listeye eklendi. İşte o sonuçlar:

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)