E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİş Yatırım'dan yeni varant ihracı---

İş Yatırım'dan yeni varant ihracı

İş Yatırım'dan yeni varant ihracı
02 Haziran 2014 - 13:31 borsagundem.com

İş Yatırım yeni düello varantları ihraç ediyor

Türk sermaye piyasalarının öncü ve lider kuruluşu İş Yatırım’ın yetmişiki yeni Aracı Kuruluş Varantı bugün (02.06.2014 Pazartesi) Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayacak.
İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin ihraç edeceği varantların 72 tanesi pay senetleri üzerine olurken altı tanesi düello varantı olacak.
Düello varantları ISCTR/GARAN  HALKB/VAKBN ve KCHOL/SAHOL pay çiftleri üzerine olacak.
Bu seride ihraç edilen tüm varantların vadesi Ağustos olacak. Bu ihraçlarla birlikte İş Yatırım’ın piyasada işlem görmekte olan toplam varant sayısı 278 olacak.
Yeni varantlar ile yatırımcılarımıza sunulan alternatifleri arttırmayı planladıklarını söyleyen İş Yatırım Hazine ve SGMK Müdürü Yasin Demir, “Türkiye’de ilk defa ihraç ettiğimiz düello varantları büyük merak uyandırdı. Buradaki alternatifleri arttırıyoruz. Piyasanın ihtiyaç duyduğu yeni ürünler konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” açıklamasını yaptı. 
Bir varantın ihraççısı kısa kodun 3’üncü harfi ile temsil edilmekte. Varant kodunun üçüncü harfinin “I” olması o varantın İş Yatırım tarafından çıkarıldığını belirtiyor. Piyasa yapıcılığı 
kuralları kapsamında İş Yatırım ihraççısı olduğu varantlarda sürekli alım ve satım kotasyonu vererek likiditeyi sağlamakla yükümlü. Varantlar BIST (Borsa İstanbul) Varant Pazarında işlem görüyor. Varantlar ile oluşturulabilecek stratejiler için yatırımcılar www.isvarant.com adresinden daha detaylı bilgi elde edebilirler. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)