E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİş Yatırım’dan üniversiteye dev yatırım---

İş Yatırım’dan üniversiteye dev yatırım

İş Yatırım’dan üniversiteye dev yatırım
26 Eylül 2013 - 11:30 borsagundem.com

Üniversiteliler TradeCenter Projesi’nde finansal ürünlerle tanışacak, uzmanlar eşliğinde yatırımın tüm inceliklerini uygulamalı öğrenecek

Türkiye sermaye piyasalarının önde gelen kuruluşlarından İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ODTÜ’de TradeMaster Investment Lounge, Bilkent Üniversitesi’nde TradeMaster Economics Platform’u ile başlayan TradeCenter projesiyle üniversite öğrencilerini finansal ürünlerle tanıştırmayı ve yatırım yapmanın önemine dikkat çekmeyi hedefliyor.
Üniversitelerin Finans ve Ekonomi bölümlerinde derslerle paralel kullanılacak olan merkezlerde öğrenciler, yurtiçi ve uluslararası piyasalar, yatırım araçları, fx piyasaları hakkında teorik bilgilerini İş Yatırım’ın online işlem platformu olan TradeMaster’da uygulama olanağı bulacaklar. İş Yatırım uzmanlarının piyasa bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaşacakları ve günlük hayattaki uygulamaları derselere taşıyacakları bu merkezler, birer finans laboratuvarı olarak kullanılacak. Gerçek datalar ile piyasaları takip etme ve işlem yapma imkanı bulacak olan genç finanscılar için, üniversite içi ve ünivesiteler arası yarışmalar da düzenlenecek.
ERDOĞMUŞ: HEYECAN VERİCİ BİR PROJE
Üniversitelerde eğitim gören genç kitle ile iç içe proje yapmanın heyecan verici olduğunu belirten İş Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Mert Erdoğmuş, gençlerin finans piyasaları ile tanışmasını önemsediklerini, yatırım yapmaya başlamadan önce bu konuda uzman kişiler tarafından bilgilendirilmeleri, piyasa dinamiklerini öğrenmeleri, piyasa koşullarına göre alım satım kararlarını etkileyecek refleksleri kazanmaları gerektiğini ifade etti. Bu deneyimin genç yaşta kazanılmasının önemini vurgulayan Erdoğmuş, İstanbul ve İzmir’de de çeşitli üniversitelerle görüşmelerinin devam ettiğini, projeye katılan üniversite sayısının artması ile daha fazla öğrenciye ulaşabileceklerini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ölü diri26 Eylül 2013 12:06

    Orta yaşlıların parası bitti tabi çogu borsada battılar .... şimdide gençlerin cebine gözdiktiler :) :) :) :)