E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİş dünyasından tarihi açılışa büyük ilgi---

İş dünyasından tarihi açılışa büyük ilgi

İş dünyasından tarihi açılışa büyük ilgi
30 Ekim 2018 - 03:33 borsagundem.com

İstanbul Havalimanı'nın tarihi açılış törenine iş dünyasının ilgisi de büyüktü. İş dünyasının önde gelen temsilcileri törende hazır bulundu. Simit Sarayı konuklara simit ve çay ikramı yaptı

Dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak İstanbul Havalimanı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen ilk faz açılışı dörenine iş dünyasından ilgi büyüktü. 

Tarihi açılışta, Aziz Yıldırım, Ali Ağaoğlu, Ferit Şahenk, Hüsnü Özyeğin, Abdürrahim Albayrak, Murat Özyeğin, Murat Ersoy, Hamdi Akın’ın da aralarında bulunduğu iş dünyasından çok sayıda davetli de hazır bulundu. Törene Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, eşi Revna Demirören ve kızı Yelda Demirören, Demirören Holding Başkan Yardımcısı Meltem Demirören Oktay ve eşi işadamı Kıvanç Oktay, Demirören Medya Grubu Başkanı ve Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal da katıldılar.

Açılış törenine bankacılardan da ilgi büyüktü. Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan açılışta hazır bulundular.

Öte yandan Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi de, havalimanından Ankara, Antalya, İzmir, Ercan ve Bakü’ye promosyon fiyatlarıyla yapılan rezervasyonun 21 bini aştığını bildirdi. Türkiye’nin dev şirketlerinin katkı verdiği ve ilk fazı yıllık 90 milyon yolcu kapasiteli havalimanından ilk uçuş yarın Ankara’ya yapılacak.

5 İNİŞ 5 KALKIŞ

İlk etapta günlük 5 kalkış ve 5 inişin olacağı havalimanında, THY iç hatlarda 31 Ekim'de Ankara, 1 Kasım'da Antalya, 2 Kasım'da İzmir'e ilk uçuşu gerçekleştirecek. İlk yurtdışı uçuş ise 1 Kasım'da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve 8 Kasım'da Azerbaycan'a yapılacak. Yıl sonuna kadar taşınmanın tamamlanmasının ardından piste günde 2 bin uçak iniş-kalkış yapabilecek, 350'den fazla noktaya uçuş gerçekleştirilecek. Havalimanı, 250 havayolu şirketine hizmet verecek. İstanbul Havalimanı, Airbus A380 ve Boeing 747-8 gibi süper jumbo uçaklarının rahatlıkla yanaşabileceği bir terminale sahip. Robotlar, yapay zeka, yüz tanıma ya da diğer kişisel bilgilerle işlem yapabilmeye olanak sağlayan havalimanı, yolcuların rahatı ve konforu için akıllı sistem, kablosuz internet, telsiz ve yeni nesil GSM altyapısı ile LTE, sensör ve konuşan 'nesneler' gibi son teknolojilerle donatıldı. Havalimanının güvenliği 3 bin 500 güvenlik görevlisi ve son teknoloji 9 bin kamera ile sağlanacak. Güvenlik aynı zamanda terminal içinde bulunan sanal kuleden idare edilecek.

BAGAJ SİSTEMİ

İstanbul Havalimanı'nda bagaj bekleme süresi de azalacak. Saatte 10 bin 800 bagaj işletme kabiliyeti olan 42 kilometre uzunluğundaki bagaj sistemiyle 13 check-in adasından toplanacak bagajlar uçaklara ve yolculara vakit kaybettirmeden ulaşacak. Erken gelen bagajların depolanması için EBS (Erken Bavul Sistemi) devrede olacak.

10 ÜLKEDE İLAN VERDİ

TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi (TİM), İstanbul Havalimanı’nın açılışı kapsamında uluslararası boyutta tanıtım kampanyası başlattı. Türkiye Tanıtım Grubu’nun (TTG) iletişimini yönettiği yurt içi ve yurtdışı kampanya ile 10 ülkede İstanbul Havalimanı’nın kargo kapasitesiyle Türk ihracatçısının gücüne dikkat çekiliyor. “Dünya küçülüyor, ihracatımız büyüyor” sloganıyla başlatılan tanıtım kampanyasıyla İstanbul Yeni Havalimanı’nın kargo kapasitesi ve lojistik üssü ile Türkiye’den artık daha fazla ürün çeşidinin dünyanın dört bir yanına zamanında ulaştırılacağı mesajı verildi. TİM Başkanı İsmail Gülle, “Havalimanımız ihracatta yeni rekorlara imza atmamızı sağlayacak. 1.6 milyon metrekare lojistik alanı ve 5.5 milyon ton kargo kapasitesiyle İstanbul Havalimanı, daha fazla ürünümüzü dünyaya ulaştırmak açısından bizi çok mutlu ediyor” dedi.

SİMİT SARAYI'NDAN ÇAY VE SİMİT İKRAMI 

Açılış için binlerce kişi saatler öncesinde havalimanındaki yerini aldı. Büyük bir düzen içinde hazırlanan cam görünümlü sandalyeler terminal binasına girenleri karşıladı. Terminal binasına giriş yapan yerli yabancı neredeyse herkes ilk önce telefonlarını çıkarıp çekim yapmaya başladı. Bu ara THY’nin kabin görevlileri için yeni hazırlanan kıyafetleri de ilk kez görücüye çıktı. Açılış sonrasında resepsiyon alanında yemek hizmetini DO&CO firması üstlenmiş. DO&CO’nun ilk etapta ikram ettikleri arasında su, kraker, kuruyemiş, kuru meyve ve su bulunuyordu. Terminal binasında hizmet veren Simit Sarayı da davetlilere çay ve simit ikram etti. (Hürriyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hayırlı olsun30 Ekim 2018 10:34

    Bahsedildigi gibi çok büyük bir yer gibi durmuyor suyu tostu çayı kaçtan verecekler bakalım