E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİş dünyası yaptırımlardan memnun: Artıya çevirdik---

İş dünyası yaptırımlardan memnun: Artıya çevirdik

İş dünyası yaptırımlardan memnun: Artıya çevirdik
09 Ağustos 2019 - 09:14 borsagundem.com

Rusya'nın Batı’ya misilleme olarak uyguladığı karşı yaptırımların üretim cephesinde ülke ekonomisine sağladığı avantajlar gündeme gelmeye devam ediyor. İş dünyasının önemli bir kesiminin karşı yaptırımlardan kazançlı çıktığına dikkat çekti.

Delovaya Rossiya adlı iş örgütünün araştırmasına katılan iş insanlarının yüzde 40’ı karşı yaptırımlardan olumlu etkilendiklerini, Rusya’nın Batı ülkelerine yönelik uyuladığı gıda ithalat yasağının rekabeti azalttığını söyledi.

Anket katılımclarının yüzde 60’ı ise karşı yaptırımların işlerine olumsuz yansıdığını belirtti.

Anete göre, Rusya’da iş dünyasının en fazla yakındığı sorunların başında yine bürokratik ve idari engeller, iş gücü açığı ve kentsel altyapının yetersizliği geliyor.

Gazeteye değerlendirmede bulunan uzmanlar, Rusya’nın Batı’nın yaptırımlarına adapte olduğu ve bu durumu bazı alanlarda lehine çevirdiği fiktini dile getirdi..

Uzmanlara göre karşı yaptırımların yarattığı en önemli sorun ise, Rusya’nın kendi ürettiği ürünlerin ithal muadilleri ile aynı kalitede olmaması. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)