E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİş birliği protokolü imzalandı! Türk ve Rus sanayiciler birlikte çalışacak---

İş birliği protokolü imzalandı! Türk ve Rus sanayiciler birlikte çalışacak

İş birliği protokolü imzalandı! Türk ve Rus sanayiciler birlikte çalışacak
08 Haziran 2022 - 15:22 borsagundem.com

Türk ve Rus sanayiciler, Türkiye, Rusya ve yakın coğrafyadaki nükleer santral projelerindeki iş fırsatları için birlikte çalışacak.

Nükleer Sanayi Derneği (NSD) ile Rusya Nükleer Sanayii İnşaat Kompleksi Kuruluşları Derneği (ACCNI), 4. Nükleer Santraller Fuarı ve 8. Nükleer Santraller Zirvesi'nde iş birliği protokolü imzaladı.

Bu kapsamda, NSD ile ACCNI, Rusya, Türkiye ve yakın coğrafyada nükleer sanayi projeleri geliştirmek için ortak tedarik zinciri ve firma iş birlikleri oluşturma hedefiyle birlikte çalışacak.

‘Rusya’nın tecrübesinden Türk sanayicilerinin de faydalanabilmesi için önemli’

NSD Kurucusu ve Başkan Yardımcısı Ömer Kaya, söz konusu anlaşmanın Rusya'nın nükleer enerji alanında 70 yılı aşkın süredir kazandığı tecrübeden Türk sanayicilerin de faydalanabilmesi için önemli olduğunu belirterek, "Bu anlaşma ile ACCNI ve NSD'ye üye şirketler, Türkiye ve Rusya'nın yanı sıra yakın coğrafyadaki fırsatları birlikte değerlendirecek ve uygun projelerde ortak girişimlerde bulunacak. Anlaşma kapsamında Türkiye ve Rusya'da seminer ve çalıştay düzenleyerek bilgi transferi yapacağız ve iş geliştirme fırsatlarını da değerlendireceğiz. Bu iş birliği anlaşmasının nükleer enerji gibi katma değeri çok yüksek olan bir sektörde sanayicilerimizin önünü açacağına inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

ACCNI Genel Müdürü Sergey Malinin de Türk müteahhitlerin inşaat sektörü konusundaki tecrübelerine dikkati çekerek, "Nükleer santrallerin inşası son derece spesifik ve bu nedenle iş birliği ve etkileşim kurmak gerekiyor. Bu anlaşma kapsamında ACCNI ve NSD, nükleer santraller inşa eden ve ekipman ile bileşenlerin tedarikini sağlayan kuruluşlar arasında karşılıklı fayda sağlayacak iş birlikleri kuracak." diye konuştu.
 

Rus kontrolü altındaki bölge için nükleer risk uyarısı!

 

Avrupa nükleer enerjiye dönüyor

 

Bakan Çavuşoğlu ve Lavrov'dan ortak açıklama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kürşad 08 Haziran 2022 23:50

    Coni buna çok kızacak, başta suriye oyunlar tezgahlayacak, finosu yunanı daha fazla havlatacak. Bunlar olacak diye hedeften vazgeçmek yok, millet olarak bu durumların sıkıntısına tabii ki katlanacağız, beka için, gelecek nesillere daha yaşanılır bir ülke bırakmak için. Tıpkı atalarımızın oluk oluk kanlarını vererek, binbir meşakkatle ülkeyi kurtarıp devleti kurdukları gibi.

  • RAMO CANCAN08 Haziran 2022 18:01

    Güzel şeyler bunlar.