E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleriİş Bankası 3. çeyrek karını açıkladı---

İş Bankası 3. çeyrek karını açıkladı

İş Bankası 3. çeyrek karını açıkladı
30 Ekim 2015 - 18:12 borsagundem.com

Türkiye İş Bankası’nın bu yılın ilk dokuz aylık dönemindeki net karı 2,2 milyar TL olarak gerçekleşti

Türkiye İş Bankası, bu yılın ilk dokuz ayında 2,2 milyar TL seviyesinde net kâr elde etti.

Türkiye İş Bankası açıklamasına göre, Türkiye İş Bankası'nın toplam aktif büyüklüğü, 2014 yıl sonuna göre yüzde 17,7 artışla yılın ilk dokuz ayında 279,9 milyar TL’ye ulaştı. Aynı dönemde nakdi ve gayri nakdi krediler ile ülke ekonomisine sağladığı destek toplam 236,8 milyar TL olan İş Bankası, 2,2 milyar TL seviyesinde net kar elde etti.

Bankanın aktiflerinin yüzde 64,6'sını oluşturan toplam nakdi kredileri 180,9 milyar TL düzeyine çıkarken, özkaynak büyüklüğü 29,5 milyar TL seviyesinde gerçekleşti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Türkiye İş Bankası'nın Türkiye'yi de olumsuz etkileyen bölgesel jeopolitik sorunların, finansal piyasalardaki dalgalanmaların ve yurt içi belirsizliklerin yoğunlaştığı bir ortamda, yılın üçüncü çeyreğinde de sorunsuz ve sürdürülebilir büyüme politikasını başarıyla uygulayarak aktif büyüklüğünü 279,9 milyar TL’ye yükselttiğini ve Türkiye'nin en büyük özel bankası olmaya devam ettiğini belirtti.

Yaygın şube ağı ile ticarete, üretime ve istihdama kaynak sağlayarak ekonomiye katkıda bulunan İş Bankası'nın  toplam nakdi kredi hacminin önceki yıl sonuna göre yüzde 16,1 oranında büyüyerek 180,9 milyar TL'ye, gayrinakdi kredilerinin ise yüzde 30,6 artışla 55, 9 milyar TL'ye yükseldiğini bildiren Bali, "Ekonomiye sağladığı toplam destek 236,8 milyar TL’ye ulaşan İş Bankası, böylelikle krediler yoluyla ülke ekonomisine en büyük katkıyı veren banka oldu. Bankanın ticari kredileri, nakdi krediler içindeki yüzde 74'lük payıyla ağırlıklı kalem olmaya devam etti. Kaynakların isabetli tahsisine ve sorunsuz büyümeye azami özen gösteren bankanın takipteki kredilerinin toplam kredilere oranı, sektör ortalamasının altında kalmaya devam ederek yüzde 1,7 gibi oldukça düşük bir seviyede gerçekleşti" ifadelerini kullandı.

Bali, İş Bankası’nın toplam mevduat hacminin geçen yıl sonuna göre yüzde 16,8 oranında büyüyerek 156 milyar TL’ye ulaştığını aktardı. Yılın ilk dokuz ayında yurt içi piyasalarda toplam 9,1 milyar TL, yurt dışı piyasalarda ise 1,7 milyar dolar muadili tutarında menkul kıymet ihracı gerçekleştirerek fon kaynaklarını çeşitlendiren bankanın temin edilen fonların vadelerinin uzatılmasına yönelik de etkin bir politika izlemeye devam ettiğini dile getiren Bali, şunları kaydetti:

"İş Bankası, bunun yanı sıra, eylül ayı içerisinde 20 ülkeden 42 bankanın katılımıyla, 281 milyon dolar ve 796,5 milyon avro tutarında olmak üzere iki dilimli 1 yıl vadeli sendikasyon kredisi temin etti. Banka, bu işlemle geçtiğimiz yılın aynı dönemindeki sendikasyon işlemine göre yüzde 100'ün üzerinde bir yenileme oranına ulaşarak, uluslararası piyasalarda kendisine duyulan güveni bir kez daha teyit etmiş oldu. Gerek ülkemizde, gerekse dünya genelinde ekonomik büyümenin yavaşladığı bir dönemde, güçlü mali yapısını korumaya ve risklerini etkin bir şekilde yönetmeye devam eden İş Bankası’nın bu yılın ilk dokuz aylık dönemindeki net kârı 2,2 milyar TL, özkaynak büyüklüğü ise 29,5 milyar TL düzeyinde gerçekleşti. Sektörüne öncülük eden ve uluslararası platformlarda ülkemizi başarıyla temsil eden İş Bankası, sağlıklı büyüme stratejisini kararlılıkla uygulamaya devam edecektir"

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)