E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleriİron Demir'in sahipleri için yakalama kararı---

İron Demir'in sahipleri için yakalama kararı

İron Demir'in sahipleri için yakalama kararı
13 Kasım 2015 - 06:27 borsagundem.com

Gebze Sulh Ceza Hakimliği, Cengiz ve Engin Yıldırım kardeşler hakkında soruştumadan kaçtıkları gerekçesiyle yakalama kararı verdi

Piyasaya olan 70 milyonluk borçları ile gündeme gelen İron Demir’in sahibi Yıldırım kardeşler hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Hürriyet.com.tr'deki habere göre savcılığın talebi sonrası, Gebze Sulh Ceza hakimliği, iki kardeş hakkında ‘soruşturmadan kaçtıkları’ gerekçesi 10 Kasım’da yakalama kararı verdi.

Hürriyet.com.tr’nin geçtiğimiz temmuz ayı sonunda gündeme getirdiği İron Demir San. Ve Konstrüksiyon İmalatı Tic. A.Ş.’nin sahipleri ile ilgili önemli bir gelişmenin yaşandığı belirlendi.

Kadıköy-Kartal Metrosu başta olmak üzere bir dizi büyük projede yer aldıklarını belirten İron Demir’in sahipleri Cengiz ve Engin Yıldırım kardeşlere bir süreden beri ulaşılamıyor.

Şirket sahiplerine ulaşılamaması ile birlikte piyasaya verdikleri çekler karşılıksız çıktı; işyerleri boşaltıldı. Çok sayıda alacaklı firma şirkete yönelik icra takibi yaptı. Firma sahipleri ise, İstanbul Anadolu Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yaptıkları iflas erteleme başvurusu sonrası tedbir kararı aldı.

Alacaklı firmalar bir yandan hukuki süreci işletirken, bazıları ise savcılığa suç duyurusunda bulundu.

14 KİŞİNİN ADI SAVCILIĞA VERİLDİ

İron Demir’in sahiplerine yüklü miktarda demir veren bir şirket de, aldığı çekler karşılıksız çıkınca ve şirket sahiplerine ulaşamayınca geçtiğimiz 5 Ağustos günü Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulundu. Firma adına yapılan başvuruda, Yıldırım kardeşlerin yanı sıra, kendileri ile birlikte çalışan toplam 14 kişinin ismi savcılığa verildi.

DEMİRLERİ PİYASADA NAKDE ÇEVİRDİLER

Başvuruda, şüphelilerin dolandırıcılık amacı ile hareket ettikleri iddia edilerek, haklarında tutuklanma talebinde bulunulması istenildi. Başvuruda, şüphelilerin, kendilerinden aldıkları demirlerin ödemesi için çek verdiğini ancak bu çeklerin karşılıksız çıktığı belirtildi. Başvuruda, şüphelilerin kendilerinden aldıkları demirleri Samsun’a ve Ankara’da bulunan E.A. isimli kişinin deposuna götürdükleri kaydedildi. Başvuruda, şüphelilerin, söz konusu demirleri piyasa fiyatının yüzde 20 altına sattıklarının belirlendiği kaydedildi.

'CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK' DEYİP TELEFONU KAPATTILAR

Savcılık yaptığı soruşturma kapsamında şüpheli Cengiz ve Engin kardeşleri ifade vermeye çağırdı. Yıldırım kardeşler, kendilerini arayan polis memurlarına 'can güvenliğimiz yok ifadeye gelemiyoruz" dedi. Bir süre sonra ise, Yıldırım kardeşlerin kullandığı telefonların da kapandığı, adreslerinde ise bulunulmadıkları tespit edildi.

İKİ KARDEŞ HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Savcılık iki kardeş hakkında yakalama kararı talep etti. Gebze Sulh Ceza Hakimliği 10 Kasım günü iki kardeş hakkında ‘soruşturmada kaçıyor’ olmaları gerekçesi ile yakalama kararı verdi.

YILDIRIM: KİMSEYİ DOLANDIRMA AMACIMIZ YOK

İron Demir'in sahibi Cengiz Yıldırım ise Hürriyet Dünyası'na yaptığı açıklamada "Kimseyi dolandırma niyetimiz de amacımız da yok. Ticaret yaptık ve belli sıkıntılar yaşadık. Gebze'deki yerimiz yağmalandı. Piyasaya olan toplam borcum 70 milyon TL. Buna karşılık 100 milyon TL'lik gayrimenkul varlığımız var. Amacımız, bu varlıkları satıp borçlarımızı ödemek. Dediğim gibi kimseyi dolandırma gibi bir niyetimiz yok. İşimin başındayım. Tek amacım insanların ödemelerini yapmak" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)