E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​İrlanda ilave kredi talep etmeyecek---

​İrlanda ilave kredi talep etmeyecek

​İrlanda ilave kredi talep etmeyecek
14 Kasım 2013 - 21:29 borsagundem.com

İrlanda, ilave kredi talep etmeden gelecek ay AB-IMF kurtarma programından ayrılacağını duyurdu

İrlanda'nın AB Daimi Temsilciliği'nden yapılan açıklamada, hükümetin bu kararının uygun piyasa şartlarına, kamu maliyesinin kontrol altına alınmış olmasına ve iç ve dış ekonomik şartlardaki iyileşmeye dayandığı belirtildi.

İrlanda'nın tarihi dip seviyelerden borçlanabildiği ve sahip olduğu 20 milyar avronun üzerindeki nakit rezervle 2015 başlarına kadar finansman ihtiyacını karşılayabileceği belirtilen açıklamada, ülkenin bütçe açığını gelecek yıl yüzde 4,8 ve 2015'te yüzde 3'ün altına indirmeyi planladığı belirtildi.

AB Komisyonu'nun Ekonomik ve Parasal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Olli Rehn, kararın İrlanda'ya ait olduğunu belirterek, "Meydan okumalar devam etse de İrlanda etkileyici ilerleme kaydetti ve AB-IMF programından başarılı ve kalıcı çıkış için iyi hazırlandı" dedi.

Rehn, İrlanda'nın, AB-IMF mali programının kararlılıkla uygulanması durumunda sürdürülebilir büyüme ve istihdam artışına dönülebileceğini ispatladığını belirtti.

3 yıl önce zordaki bankalarını kurtarırken karşılaştığı ağır maliyet nedeniyle 85 milyar avroluk AB-IMF kurtarma paketine "evet" demek zorunda kalan İrlanda'nın bu yıl yüzde 0,3, gelecek yıl yüzde 1,7 büyümesi bekleniyor. 
İrlanda, 15 Aralık'ta destek programından çıkmayı planlıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)