E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"İranlı turist Türkiye'den vazgeçmez"---

"İranlı turist Türkiye'den vazgeçmez"

İranlı turist Türkiye'den vazgeçmez
19 Ocak 2016 - 05:39 borsagundem.com

Ambargodan kurtulan İranlıların Türkiye’ye gelmeyi sürdüreceğini belirten Başaran Ulusoy, “Kum bizde, alışveriş bizde. Kerbela geçişi bizden" dedi

İran’a yönelik ambargoların kaldırılması, Türk turizmi açısından önem taşıyor. 2015’te 1.5 milyonun üzerinde İranlı turist Türkiye’ye geldi. Bu, 2014’e göre yüzde 6’nın üzerinde bir artış demek. İran, Türkiye’ye en çok turist gönderen 6’ncı ülke. Ancak ambargo zamanında vizesiz seyahat avantajıyla Türkiye’ye gelen İranlıların, serbestleşmeyle birlikte başka ülkeleri tercih edebileceği yönünde endişeler var.

Mithat Yurdakul'un Milliyet'teki haberinde, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy ise ambargonun kalkmasının turizmde kayıp yaratmayacağını söyleyerek, “Kum bizde, güneş bizde, kültür bizde, alışveriş bizde. İnanç turizmi bakımından Kerbela geçişleri bizim tarafımızdan. En fazla avantajı biz sağlayacağız” dedi.

Türkiye - İran İş Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Bilgin Aygül, İran’a ambargoların kaldırılmasının iki ülke ilişkilerine yapacağı olumlu etkilerden bahsederken, turizm konusunda ise sıkıntı yaşanabileceğini belirtti. Aygül, “Gelecek olan turistlerin bir kısmı azalacaktır doğal olarak. Vizesiz olduğu için çok rahat Türkiye’ye gelebiliyorlardı. Buradaki büyükelçiliklerden vize sıkıntılarını giderebiliyorlardı. Ama bunlar Türkiye için sıkıntı değil” dedi.

Yeni uçak alacaklar

Ambargoların kalkmasının olumlu etkisi olacağını belirten Başaran Ulusoy ise şunları söyledi:

“Ambargonun kalkması çok iyi oldu. Kaybımız olmaz, ambargonun kalkması şu bakımdan fayda sağlar: İran’ın uçakları yoktu, yedek parçası yoktu, uçamıyordu. Biz 4 sefer uçuyorsak o da 4 sefer uçmak istiyordu ama uçağı yoktu. Uçak meselesi hallolacak. En fazla gelebilecek olan İranlıdır. İranlının seyahat edebileceği ülke Türkiye.

Zaten ambargo yanlıştı, şimdi yanlışlık düzeltilecek. İran komşumuz. Kaçmaz, bize gelir. İranlıların en rahat edeceği yer. Kum bizde, güneş bizde, kültür bizde, alışveriş bizde. İnanç turizmi bakımından Kerbela geçişleri bizim tarafımızdan. En fazla avantajı biz sağlayacağız.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TURAN19 Ocak 2016 10:08

    VAY VE BABAMDA ÖLMEDEN BİR GÜN TATİL YAPIP GİDEMEDİ ŞU ÜLKEDEN İLİN GAVURU BENİM ÜLKEMİ BENDEN İYİ BİLİYOR ADAMIN ALDIĞI PARA TATİL YAPMASINA YETİYOR Kİ TA BURALARA KADAR GELİYOR LAFA GELİNCE TEĞET GEÇTİ YOK KAÇICINCI EKONOMİYİZ ENAYİLİKTE BİRİNCİ OLDUĞUMUZ KESİN

  • özTürk19 Ocak 2016 07:54

    hiç sevmem ıranlıları

  • Bigit artik19 Ocak 2016 07:31

    Türk halkinin yillardir kendi ulkesinde yabancilarin 2 kati ucretle tatil yapmasina goz yuman ve bunu savunan adam basaran ulusoy.bunu utanmadan televizyonda acik acik soyleyen adam.turk halki turizmin sigortasiymis.sigorta olarak goruluyirmus.yabancilarin helmedigi yillarda turizmin batmasini onlemek icin turk halkina avrupalilarin fiyatindan tatil yaptiriyorsunuz.biz turizmciler turk halkini sigorta olarak goruyoruz dedin.sanki biz almanlardan daha cok kazaniyormusuz gibi kendi ulkemizde kaziklaniyoruz.vizeler kalkinca goreceksiniz siz.turkiyede tatil turkler icin bicok yurtdisi ulkeden pahali hale geldi.vizeler kalkinca bizi sigorta olarak gormeyen,bastaci yapan ve turkiyeden daha ucuz ulkelerde tatil yapicaz ulusoy ;) sonra tv ye cikip aglamayin.kendi dusen aglamaz.