E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİranlı milletvekilinden itiraf gibi açıklama---

İranlı milletvekilinden itiraf gibi açıklama

İranlı milletvekilinden itiraf gibi açıklama
13 Aralık 2020 - 17:01 borsagundem.com

İran Meclisi Tebriz Milletvekili Ahmed Ali Rıza Beygi Karabağ savaşında İran'ın Azerbaycan'ı yalnız bıraktığını ve bu boşluğu Türkiye'nin doldurduğunu söyledi

İran Meclisi Tebriz Milletvekili Ahmed Ali Rıza Beygi, Karabağ savaşında Tahran yönetiminin Azerbaycan halkının yanında yer almadığını ve bu boşluğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doldurduğunu belirtti.

Milletvekili Beygi, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda İran yönetimini Karabağ savaşında Azerbaycan'ın yanında durmamakla eleştirdi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın okuduğu şiirle İran'ın toprak bütünlüğünü hedef aldığını öne sürmesinin "İran sevgisinden çok seçime yatırım amaçlı" olduğunu kaydeden Beygi, şu ifadeleri kullandı:

"Azerbaycan Cumhuriyeti halkı, mevcut tüm ortak paydalara rağmen bu anlaşmazlıkta (Karabağ savaşında) İran'ı yanlarında göremedi. Bu boşluğu Erdoğan doldurdu. Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif de yanlış adres göstermemelidir."

 

İran'dan tansiyonu düşüren açıklama

 

Aliyev: Bu sefer onları tamamen yok ederiz

 

Ermenistan ateşkesi ihlal etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kürşad13 Aralık 2020 22:03

    " İtiraf gibi " tanımı çok yanlış, bu sayın vekilimiz Türktür, iran meclisinde bununla birlikte, böyle düşünen 60 70 vekil vardır ve iran yönetiminin çağdışı uygulamalarına ve ülkeyi yönetme şekline daima muhaliftirler, hakları olan, yönetimde etkin olma istekleri gayet meşrudur, haklarıdır, iran'a sıkı sıkıya bağlıdırlar, yetişmiş insan güçleri yeterince vardır.

  • Turk13 Aralık 2020 21:06

    Iran ermeni yalamasidir. Karag savasinda ermenilere acik destek vererek azerilere ve turkiyeye ihanet etmistir.

  • pazarci13 Aralık 2020 20:15

    Turk Milletleri birlik olsa bunlarin alayinin kokune kibrit suyu doker

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU13 Aralık 2020 19:25

    Bunların tüm terör örgütlerinde parmakları var.pkk deaş diğer terör örgütlerini abd ile ab ülkeleri ile işbirliği yaparak bunlarda destekliyorlar ülkemize karşı kullandırmışlardır.bunların islam anlayışları bir acayiz.müslümanım gidin kafirleri yardım edin.

  • Hsn Akbük 13 Aralık 2020 18:40

    iyilik yap denize at Halik bilmezse malik bilir islam ülkesi görünüp islamdan uzaklaşmak haset etmek münafıklık yapmak genlerinizde var islam ülkesi gibi görünseniz bile islama samimi deyilsiniz o yüzden islam sizi dışarı atar

  • hasan tosun13 Aralık 2020 18:05

    iranlılar kadar münafık bir millet yok islam aleminde,ahiret meydanında onlar peygamberin sancağı altına giremiyecek 73 gürühtan biriside iranlılar olsa gerek

  • Kamil13 Aralık 2020 18:01

    İran'da milyonlarca Azeri ve Türk ile Kürt vatandaşı yaşıyor, bugüne kadar onları hiç kimse aleyhinize kışkırtmadı. Varsayın oldu , ne hale gelirsiniz, biraz insaf ya

  • BORSACI13 Aralık 2020 17:58

    iran savaşta hep ermenileri destekledigini saptırmak amaçlı reisle tartışma tarafını seçiyor iran dürüst degil .