E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran'ın uyuşturucu hattına ağır darbe!---

İran'ın uyuşturucu hattına ağır darbe!

İran'ın uyuşturucu hattına ağır darbe!
16 Ekim 2021 - 10:14 borsagundem.com

İran ile Ermenistan’ın 30 yıllık işgal süresince Karabağ’ı Avrupa’ya uyuşturucu taşımak için kullandığını açıklayan Aliyev, zehir ticareti engellenince, Azerbaycan-İran sınırının ele geçen uyuşturucu 2 katına çıktığını söyledi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Dağlık Karabağ’da yaşanan ihtilafta her fırsatta işgalci Ermenistan’ı destekleyen mesajlar yayımlayan İran’ın, bu reaksiyonunun ardındaki gerçeği açıkladı.

Yeni Şafak'taki habere göre; Aliyev, Erivan yönetimi ile Tahran’ın daha önce işgal altında tutulan bölgelerde yürüttüğü uyuşturucu ortaklığını gün yüzüne çıkardı. Bağımsız Devletler Topluluğu Zirvesi’nde video konferans yoluyla açıklamalarda bulunan Aliyev, Ermenistan’ın İran ile birlikte 29 yıllık işgal süresince, Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını Avrupa’ya uyuşturucu taşımak için kullandığını, fakat Azerbaycan güçlerinin kontrolü ele almasından sonra bu kirli düzene son verildiğini ifade etti.

SINIR KONTROL ALTINDA

İşgalden kurtarıldıktan sonra sınır hatlarının kontrol altına alındığını vurgulayan Aliyev, “Azerbaycan, daha önce Ermeni kontrolünde olan İran ile 130 kilometrelik devlet sınırını yeniden kontrol altına aldıktan sonra İran’dan Azerbaycan’ın Cebrayıl bölgesi üzerinden Ermenistan’a ve oradan da Avrupa’ya uyuşturucu akışını engelledi” dedi. Azerbaycan lideri, yaptıkları operasyonların kirli iş birliğini bir kez daha kanıtladığına dikkat çekti.

ZEHİR SEVKİYATININ ÖNÜNE GEÇTİK

İşgalden kurtarılan bölgelerde zehir sevkiyatının önüne geçtiklerine işaret eden Aliyev, “Azerbaycan-İran sınırının diğer bölgelerinde ele geçirdiğimiz uyuşturucu miktarı, önceki yılların aynı dönemine göre iki katına çıktı. Bu, Ermenistan’ın İran ile birlikte yaklaşık 30 yıl boyunca Azerbaycan’ın eskiden işgal altındaki topraklarını Avrupa’ya uyuşturucu kaçakçılığı için kullandığı anlamına geliyor” dedi. Aliyev, bu durumun artık kanıtlanmış bir gerçek olduğunu vurguladı.

TAŞLARI AĞAÇLARI ÇALDILAR

İşgal döneminde Azerbaycanlıların evlerinin Ermeniler tarafından yıkıldığına ve evlerden çalınan taşların Ermenistan ile İran’da satıldığına dikkat çeken Aliyev, “İşgal sırasında 60 bin hektar orman kesilerek Ermenistan ve İran’da satıldı” açıklamasını yaptı.



Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri liderler toplantısında çevrim içi yaptığı konuşmada, Karabağ meselesine değindi ve Nahçıvan ile Azerbaycan arasında bağlantıyı sağlayan Zengezur Koridoru’nun (Nahçıvan Koridoru) yakın zamanda açılacağına dair üstü kapalı bir açıklama yaptı. Rusya, Ermenistan ve Azerbaycan olarak, yakın gelecekte somut sonuçlar elde etmeyi umduklarını ifade eden Paşinyan, “Bu, Azerbaycan toprakları üzerinden Rusya ile kara yolu ve demir yolu bağlantısı, İran ile demir yolu bağlantısı sağlayacağımız anlamına geliyor. Azerbaycan da Nahçıvan ile bizim topraklarımız üzerinden demir yolu ve kara yolu bağlantısı sağlayacak” diye konuştu. Paşinyan’ın sözleri Zengezur Koridoru’nun açılmasına ilişkin taraflar arasında anlaşmanın yakın olduğu yorumuna neden oldu.

Azerbaycan ile 11 milyar metreküp ilave doğalgaz anlaşması yapıldı

 

Azerbaycan ve Ermenistan ortak zirve ihtimaline sıcak bakıyor

 

Emniyet'ten Kolombiya'da ele geçirilen uyuşturucuyla ilgili açıklama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali16 Ekim 2021 12:46

    İran hükümeti 40 yıldır pkk nın en büyük destekçisidir. Ayrıca abd ve israilin en büyük dostudur. Türkiyenin en büyük düşmanı hain iran yönetimidir. İrandaki türk nüfusu artık birşeyler yapmalıdır. Tek yaptıkları ülkeden kaçıp tr de ev almak.

  • bu dünyadan biri16 Ekim 2021 12:41

    Amerika bölgede yeni oyun peşinde. Hedef ülke İran. 

  • Hehe16 Ekim 2021 11:56

    Evet turkiye azerbaycan hattinin nedeni belli olmus rusya ile iranin baglantisi kesmek icinmis bende diyorum bidon niye susuyor bu ise diye

  • Nihat16 Ekim 2021 21:54

    Angut bey Haritaya baktınız mı?