E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran’dan taban tabana zıt iki açıklama---

İran’dan taban tabana zıt iki açıklama

İran’dan taban tabana zıt iki açıklama
20 Ocak 2020 - 15:00 borsagundem.com

İran'dan birbiriyle peş peşe gelen iki farklı açıklama kafaları karıştırdı

Sabah saatlerinde İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Musavi, İran'ın 2015'te imzalanan nükleer anlaşma kapsamındaki taahhütleri azaltmasına rağmen anlaşmada kalmaya devam ettiğini söyledi. Bu açıklamadan sadece birkaç saat sonra ise İran Dışişleri Bakanı Zarif, "Eğer İran'ın nükleer durumu BM'ye giderse Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması'ndan ayrılırız" dedi.

2015 yılında P5+1 ülkeleriyle imzalanan nükleer anlaşmadan ABD Başkanı Trump’ın ayrılması sonrasında başlayan gerilim, Washington’ın Tahran yönetimine yaptırım uygulamasıyla alevlenmişti.

İran daha sonra anlaşmadan ayrılma yönünde bazı açıklamalarda bulunsa da Avrupa ülkelerinin araya girmesiyle köprüleri yakmamıştı. Fakat bugün İran yönetiminden gelen iki farklı açıklama kafaları karıştırdı. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sayid Abbas Musavi, Tahran yönetiminin 2015 yılında imzalanan nükleer anlaşmadaki taahhütlerini azalttığını fakat anlaşmada kalmaya devam ettiğini söyledi.

Bu açıklamadan sadece birkaç saat sonra ise İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif İran’ın Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması’ndan ayrılmayı gündemine aldığını duyurdu. İran’ın haber ajansı IRNA’nın aktardığı ve Reuters haber ajansının da son dakika gelişmesi şeklinde servis ettiği haberde Zarif’in, “Eğer Avrupa uygunsuz davranmaya devam eder ya da İran’ın dosyalarını Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne gönderirse bu anlaşmadan çıkarız” dedi. (Sözcü)

İran’dan nükleer açıklaması: Anlaşmada kalıyoruz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)