E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran'dan flaş Türkiye hamlesi---

İran'dan flaş Türkiye hamlesi

İran'dan flaş Türkiye hamlesi
23 Şubat 2016 - 19:24 borsagundem.com

İran yönetimi; Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesini istediği yönünde güçlü mesajlar vermeye başladı.

İran yönetimi; Suriye sorunu konusunda ciddi bir anlaşmazlık içinde olduğu Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesini istediği yönünde güçlü mesajlar vermeye başladı. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran'ın yeni Ankara Büyükelçisi'ni "olağanüstü ve tam yetkili büyükelçi" ünvanı vererek Türkiye'ye gönderdi. İranlı yetkililer, "Sadece Rusya, Türkiye gibi önemli ülkelere gönderilen büyükelçilere bu paye verilir" dedi.

İran'ın yeni Ankara Büyükelçisi Mouhammad Ebrahim Taherian Fard, bugün Türkiye'ye gelerek görevine başladı. Büyükelçi, önümüzdeki günlerde güven mektubunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunacak.

Ruhani'nin, yeni Ankara büyükelçisini Türkiye'ye olağanüstü ve tam yetkili büyükelçi ünvanıyla göndermesi dikkat çekti. Diplomatik literatürde, bu büyükelçiler İngilizce "Ambassador extraordinary and plenipotentiary" olarak adlandırılıyor. İran Büyükelçiliği yetkilileri, "İran'ın yurt dışında görevli büyükelçilerinin tümüne bu paye verilmez. Sadece Rusya, Türkiye gibi önemli ülkelere gönderilen büyükelçilere bu paye verilir" değerlendirmesinde bulundu.

TÜRKİYE İYİ KOMŞUMUZ
İran'ın Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İran İslam Cumhuriyeti'nin üst düzey makamları, İran ve Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi yönünde gerekli tüm çabaların gösterilmesini istedi.

İran İslam Cumhuriyeti'nin Türkiye Cumhuriyeti'ndeki yeni Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Sayın Mouhammad Ebrahim Taherian Fard bugün Ankara'ya geldi. Taherian Fard Esenboğa Havalimanında İran İslam Cumhuriyeti diplomatları, askeri ataşeler ve İranlı kurumların Türkiye'deki temsilcileri tarafından karşılandı.

Karşılama töreninde konuşan Taherian Türkiye'nin İran'ın dış politikasındaki önemine değinerek, 'Türkiye bizim iyi bir komuşumuzdur. Bu yeni dönemde İran İslam Cumhuriyeti'nin ilkeli politikalarını uygulayarak, bütün organlarında yardımıyla, iki ülke arasındaki münasebetleri siyasi, kültürel ve ekonomik ilişkiler başta olmak üzere tüm alanlarda geliştirerek daha da ileri taşıyacağımızı ümid ediyorum' dedi.

İran'ın yeni Ankara Büyükelçisi Mouhammad Ebrahim Taherian Fard, bundan önce İran'ın Hırvatistan, Afganistan ve Pakistan Büyükelçisi olarak görev yaptı."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)