E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran'dan dünyayı sarsacak Suudi Arabistan iddiası!---

İran'dan dünyayı sarsacak Suudi Arabistan iddiası!

İran'dan dünyayı sarsacak Suudi Arabistan iddiası!
08 Ağustos 2020 - 20:45 borsagundem.com

İran, nükleer reaktörlerde yakıt olarak kullanılan "sarı pastanın" işlenmesi için gizli tesis kurduğu iddia edilen Suudi Arabistan'a, nükleer programını, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın (UAEA) denetimine açma çağrısında bulundu.

İran'ın UAEA Daimi Temsilcisi Kazım Garibabadi yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'ın nükleer faaliyetlerini gizli ve şeffaflıktan uzak bir şekilde sürdürdüğünü söyledi.

Riyad’ın, Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması'na (NPT) taraf olduğunu ve UAEA ile kapsamlı güvenlik anlaşması yaptığını hatırlatan Garibabadi, "Suudi Arabistan buna rağmen ne yazık ki ajansın koruma önlemlerini kabul etme taahhüdünden kaçınıyor ve ajansın ısrarlı taleplerine rağmen denetimlere izin vermiyor" dedi.

Garibabadi, UAEA ve uluslararası topluma Riyad’ın "gizli" nükleer programını açığa çıkarma çağrısında bulunarak, "Suudi Arabistan nükleer enerjiyi barışçıl şekilde kullanmak istiyorsa ajansın ilgili taahhütlerini kabul etmeli ve tamamen şeffaf bir şekilde hareket etmelidir" ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan'ın gizli nükleer tesis kurduğu iddiası

ABD'nin Wall Street Journal gazetesi, 4 Ağustos'ta yayımladığı haberinde, Suudi Arabistan'ın Medine'nin kuzeyinde yer alan seyrek nüfuslu El-Ula kentinde uranyum madeninden sarı pasta çıkarmak için kullanılan gizli bir tesisi Çin'in desteğiyle inşa ettiğini yazmıştı.

Bunun üzerine açıklama yapan Suudi Arabistan Enerji Bakanlığı, söz konusu haberin doğru olmadığını savunmuştu.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali09 Ağustos 2020 20:37

    Sudiler vehabidirler bunlarin muslumanlikla alakasiyok.

  • burhan keskin 09 Ağustos 2020 20:32

    Suudi ve iran piçtir kalleş devletler

  • reis09 Ağustos 2020 20:31

    herkes ne ile meşgul.bizim kiler elektronik kelepçe yapma çabasındalar..

  • fafa09 Ağustos 2020 15:07

    Hem İran,hem de Suudi Arabistan Orta Doğu'nun huzurunu bozuyor.İran hem PKK'yı destekliyor,hem de Husileri.Suudi Arabistan ise dini yönden her yerde fitne çıkarıyor.

  • Arif gsli09 Ağustos 2020 06:11

    Suudiler bişi yapamaz. Ağaları nederse o olur

  • Ali08 Ağustos 2020 23:21

    Bunlar Müslüman değil katmerli münafık İslam coğrafyasını kana bulatacaklar Türkiye miz ve bazı ülkeler olmasa sözüm halklarına değil krallığın silsilesine.

  • FİNANSŞÖR08 Ağustos 2020 21:51

    zannetmiyorum israil güvenliği için izin vermezler ama biz ne yapıp yapıp 10 yıl içinde nükleer silah yapacağımızı tahmin ediyorum.

  • Selim08 Ağustos 2020 21:09

    Suudiler abd nin uşağı. Onların yapmasına ses çıkarmazlar. Yaradan araplara yeni bir mucize ile peygamber göndermeli. Tüm müslümanlığı sattılar.

  • Merşah09 Ağustos 2020 20:46

    Ey Gafil tövbe et şirke düşmekten de Allah'a sığın Hz Muhammed son peygamberdir şaka yada ironi olsa bile aksini söyleme.

  • Ayşe09 Ağustos 2020 09:49

    Allah bu pisliklere 1 milyon peygamber göndermiş ama pislik ne yaparsan yap pisliktir. Petrolleri olmasa şimdiye kadar somaliden beter olurlardı. Kadınları kesip yerlerdi.

  • Türkoğlutürk 09 Ağustos 2020 08:52

    Gönderdi hemde onlarca aynı bölgeye. Ama yapısal hatadan dolayı adam olamıyorlar. Maymun bile yemek yerken alet kullanıyor bunlar elle yiyorlar.

  • Uyan08 Ağustos 2020 23:29

    Yaradan yeni peygamber göndermeli.....Sen nasil bir ahlâka sahipsinki yaradana fikrini önerebiliyorsun

  • FİNANSŞÖR08 Ağustos 2020 21:53

    kardeş çok iddali ve tehlikeli laflar etmişsin.böyle söyler bilerek veya bilmeyerek islam dinine inanıyor isen dinden bile ALLAH çıkartabilir.Hz.Muhammed efendimiz son peygamber olup ondan sonra peygamberlik kapısı kapanmıştır.

  • Türkoğlutürk 08 Ağustos 2020 21:45

    İslamiyet ile alay eden Suudi yönetiminden kabe ve çevresi kurtarılmalıdır