E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran'dan ABD üssü bulunduran ülkelere uyarı---

İran'dan ABD üssü bulunduran ülkelere uyarı

İran'dan ABD üssü bulunduran ülkelere uyarı
04 Kasım 2019 - 22:25 borsagundem.com

İran Silahlı Kuvvetler Sözcüsü Şekarçi, olası bir çatışma durumunda ABD üslerinin bulunduğu ülkeleri vurmakla tehdit etti.

Fars Haber Ajansı'na konuşan İran Silahlı Kuvvetler Sözcüsü General Sözcüsü Şekarçi, "İran'a yönelik bir saldırganlık tutumu karşısında, ABD’yi ve müttefiklerini hedefleme yeteneğine ve iradesine sahibiz" dedi.

Olası bir savaş durumunda ABD ve müttefiklerine ait her toprağın, her noktanın tehdit altında olacağını belirten Şekarçi, İran'ın bunu yapabilme yeteneğine sahip olduğunu kanıtladığını belirtti.

Şekarçi açıklamasında, "Bir ülke olası bir savaşa doğrudan katılmasa da, topraklarında düşmanı ağırlarsa o ülkeyi düşman toprağı olarak göreceğiz" ifadelerini kullandı.
İran hiçbir zaman bir savaş çıkarmak için kışkırtıcı taraf olmayacağını söyleyen Şekarçi, birilerinin stratejik bir hata yaparak savaş başlatması halinde, coğrafi bir alan üzerindeki en kırıcı ve en güçlü tepkiyle karşı karşıya kalacağını belirtti.

"Aramco saldırıları Batı'nın ekipmanlarının zayıflığını gösterdi"

Eylül ayında Husilerin Aramco tesislerine yönelik saldırılarını hatırlatan Şekarçi, "Tüm gelişmiş ABD radar ve hava savunma sistemlerinin utanç verici bir şekilde testi geçemediği kanıtlandı. Tüm dünya Batı ülkelerine ait ekipmanların zayıflığını fark etti" diye konuştu.

Geçen aylarda Hürmüz Boğazı'nda ABD'ye ait 220 milyon dolar değerindeki bir insansız hava aracının düşürülmesinin ardından açıklamada bulunan Şekarçi, "İran'a yönelik tek bir kurşun atılması ABD ve müttefiklerinin çıkarlarını ateşe atacaktır. Bugünkü bölgesel durum İran'ın lehinedir" demişti.

Kerbela'da İran Konsolosluğuna saldırı

 

İran'ın otomotiv devinden Van'a fabrika yatırımı

 

ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

 

İsrail: Türkiye ile İran, Ortadoğu’daki istikrar için tehdit

 

İran, Irak ve Lübnan için endişeli

 

ABD'nin İran'a ekonomik yaptırımları maksimum seviyeye çıkacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fafa05 Kasım 2019 22:11

    Biz de var mıyız Emmoğlu?Umarım Cumhurbaşkanımız Libya'daki gibi Suriye'deki gibi davranmaz.İran hem akrabamız ,hem komşumuz.Neye mal olursa olsun,Amerika'ya boyun eğmeyelim,korkmayalım.Kötü tarafımızı aldılar ,onun için iki de bir tehdit ediyorlar.Sarı öküzü verdik bir kere.

  • Alperen05 Kasım 2019 16:09

    İran kim ki Türkiye ye yatırım yapıyor. Halkını doyursun önce. Baskiyle abad olunmaz. Kendi kendine baksın halk kimlerden oluşuyor. Aslında Suriye dagilmasaydi. İran'ın bir tokata ihtiyacı vardı. Fakat bunu bir sonraki sıraya geriledi o kadar. Not: Bizim içimize sızmaya çalışan İran çevre ve bölgesel olarak birinci sırada hesap verecek ülkedir.

  • DÜŞÜN05 Kasım 2019 08:08

    işte s400 leri bunun için aldık abd ileride irana girecek bizde hava sahamızı güçlendiriyoruz her şey kamaoyunda söylenmiyor

  • Eskici05 Kasım 2019 00:03

    Bu İran var ya tam bir sahtekar devlet. Orada yasayan Türkler olmasa bize bile savaş açarlar.

  • türkiyem4405 Kasım 2019 09:45

    ABD ve İsrail değil İran sahtekar değil mi? Milyonlarca Iraklıyı, Afganistanlıyı, Suriyeliyi o öldürdü değil mi?

  • Aylin04 Kasım 2019 23:41

    Yıllardır "İsrail i haritadan sileceğiz" derler. Bir silemediler gitti.. Laf çok icraat yok... Tribünlere oynuyorlar.

  • hitit04 Kasım 2019 23:35

    Ya sizin bu dalaşmalarınız yüzünden biz işsiz kalıyoruz kardeşim ya. Bir rahat durunda yaşayıp ölüp gidelim şu dünyadan.

  • Ali04 Kasım 2019 23:02

    Abd ile savaşsan ve kazansan eline ne geçecek... Abd kaybetse ne kaybedecek..

  • mehmet yılmaz04 Kasım 2019 22:42

    O zaman ilk bizi vururlar. Türkiye'deki ABD üsleri ABD'de bile yok ama bizde şey var: Eyyyyy ABD...

  • Realist04 Kasım 2019 22:34

    Yav bi rahat durun.